• Št. apr 25th, 2024

Deň sídliska Zvolen Západ 2012 – 2. časť

den-sidliska-2012-zvolen-zapad
Foto: IMG_1979.

Úderom 13 -tej hodiny sa začal hlavný program na pódiu divadelným predstavením pod názvom Ako sa zajko Zahrajko započúval. Hlavnými protagonistami boli deti z farnosti Zvolen Západ. Monika Lukáčová ako hlavná vedúca povedala o obsahu asi toľko, že predstavenie je o zajačikovi Zahrajkovi, ktorý chce spoznať hudobnú krajinu. O výzdobu na tvárach hlavných protagonistov – fúzy, zuby a podobne sa postarala Zuzana Almáši Koreňová.

Po divadelnej scénke sa deti presunuli do priestorov pizzerie Bambus, kde bol pre ne pripravený ďalší program.

Detský folklórny súbor Vretienko sa predstavil svojim 15 minútovým programom.

Video

Oficiálne otvorenie Dňa sídliska 2012 uviedol Igor Kočiš, ktorý si pozval na pódium za Občiansku iniciatívu Zvolen Západ Sanju Nikolov a za mesto Zvolen viceprimátorku Alžbetu Staníkovú. Pani Staníková pozdravila všetkých prítomných a poďakovala tým, ktorí túto krásnu akciu zorganizovali.

Video

Psíčkarov vystriedal spevácky zbor Kvas, ktorého názov v preklade znamená (Ktorí Veria A Spievajú) a tento gospelový zbor spieva v Dominikánskom kláštore na sídlisku Západ a tu je ich vystúpenie na pódiu.

Video

Prestávky medzi jednotlivými vystúpeniami ako aj zvukové skúšky slúžili na krátke rozhovory s účinkujúcimi. Prvou bola Martina Pavlíková zo združenia Slatinka. Rozprávala nielen o združení, ale aj o aktivitách a plánoch do budúcna.

Video 

Na pódiu sa znova objavila Monika Lukáčová, ale tentokrát ako speváčka v kapele Monny a UPeCe band. Kombinácia gitara, klávesy, akordeón, kachon spolu so sviežim hlasom Moniky potvrdili veľmi dobrú zohratosť a počúvateľnosť. Hrali piesne Anety Langerovej a aj skladby od skupiny P.S.

Video

Druhá vsuvka patrila Spinningu a Ivanovi, ktorý je členom národného tímu Spinning Česko-Slovensko. Počas dňa robil lekcie práve tu na Dni sídliska a poslednú pred hlavným pódiom. V ukážke je možné vidieť, že to nie je žiadna zábava šliapať do pedálov. Okrem iného sme sa dozvedeli, že sa vo Zvolene čoskoro uskutočni maratón na takýchto bicykloch.

Video

Je tu koniec druhej časti, venovanej programu na hlavnom pódiu a už čoskoro príde ďalšia časť so zvyškom programu.

Fotografie

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading