• Št. apr 25th, 2024

V derby víťazne Zvolenčanky nad Iskričkami

Autor IMG_1979

sep 24, 2012 ,
zhkm-zv-iskra-bb-2012-hokej
Zvolenská brankárka Adriana Hrčková. Foto: Ján Števonka.

Tak, ako hokejová Tipsport Etraliga, tak aj naša nežnejšia 1. liga žien odohrala vo Zvolene svoj prvý domáci zápas v sezóne 2012/13 v 3. kole základnej časti v derby proti ŽHK ISKRA Banská Bystrica.

Zvolenské ženy nastúpili proti súperkám, ktoré v túto sezónu majú za sebou dva zápasy, ale ani v jednom z nich sa im nepodarilo zvíťaziť, zato však dosť vysokým skóre prehrali na ľade HC Spiš.N.V. kde dostali od favoritiek celej ligy 16 gólov.

Naša bilancia je o trošku lepšia, ani prvá prehra hneď v úvodnom zápase s MHK Martin 3:1 nezanechala stopu a po oddychovom 2. kole sa našim hráčkam podarilo zdolať súperky 2:0.

Prvá tretina bola nemastná- neslaná. Nehral sa rýchly ale pokojnejší hokej. V prvej tretine bolo vidieť, že sa čaká, kto sa chytí skôr šance, nič také sa však nekonalo.

V druhej tretine bolo vidieť hneď od začiatku presun hry Zvolenčaniek na bystrickú polovicu a tento ich dôraz mal za následok, že po troch minútach hrania dala gól Iskričkám Monika Kvaková po asistencii Petry Časnochovej. Hra pokračovala v podobnom duchu na strane súperiek a v 31. minúte sa rozsvietilo opäť, tentokrát už na 2:0, premenila hráčka s číslom 81 Jana Dudášová.

V poslednej tretej tretine sa už nič výnimočné neudialo a aj za pomoci fanúšikov dotiahli naše ženy zápas do zdarného konca vo svoj prospech.

Najbližšie už 29.9.2012 sa zvolenské ženy popasujú v Prešove s klubom Šarišanka Prešov a týmto im držíme palce.

Fakty zápasu

Góly v zápase

  • 1:0 – Monika Kvaková (Petra Časnochová), 2:0 – Jana Dudášová

Rozhodcovia

  • Mária Zemiaková, Tatiana Kasašová, Viera Šilhavíková, divákov: 36

Poradie po 3. kole

Video zostrih – ŽHKm Zvolen v bielom – doporučujem zapnúť tlačidlo HD na videu

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading