• Št. apr 25th, 2024

Počas Zóny bez peňazí nikto neminul ani euro

Autor IMG_1979

dec 1, 2014
zona-bez-penazi-2014-zvolen-3
Foto: ZV-podujatia

Prísť a doniesť niečo,  čo Vám už doma chýbať nebude a zobrať si to, čo pre zmenu by sa Vám doma hodilo a bolo užitočné bolo možné na ďalšom ročníku podujatia Zóna bez peňazí, ktorá sa konala v sobotu 29.11.2014.

Po minulom ročníku sa objem vecí, ktoré ľudia doniesli na Starú radnicu niekoľkokrát zväčšil a bolo naozaj z čoho vyberať. Okrem množstva šatstva, knižiek, plyšákov tu mala veľké zastúpenie aj elektronika a veľa, veľa ďalšieho.

Do budúcna už asi bude potrebné hľadať väčšie priestory a možno aj častejšie opakovať ako raz ročne túto skvelú akciu. Všetky prinesené veci tu triedili Slatinkári a ďalší dobrovoľníci, ktorých tu bolo počas celej akcie hneď niekoľko a panovala tu skvelá nálada.

Možno si niekto teraz kladie otázku, ako sa naloží s vecami, ktorých  tu ešte veľa ostalo.  Nuž, je to úplne jednoduché,  aspoň čo sa týka ošatenia. To poputuje do komunitného centra na Balkán, kde poslúži tým, ktorým iste urobí veľkú radosť a príde im vhod  v tomto chladnom období.

V rámci podujatia bol aj sprievodný program,  počas ktorého si bolo možné  vychutnať  koncert kapely My len tak (bývalý Šumichrast).  Návštevníci si taktiež mohli ísť pozrieť  film Základný príjem a samozrejme počas celej akcie si mohli pochutnať na rôznorodých koláčoch od výmyslu sveta.

Nuž na záver asi len toľko, že akcia sa rozhodne vydarila a bolo až neskutočné, koľko sa našlo ľudí, ktorí doniesli veľakrát hodnotné veci a v konečnom dôsledku tie, ktoré pozostávali ešte poslúžia.

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading