• Pi. apr 19th, 2024

Graffiti jam Zvolen 2009

graffiti-jam
POINT3CREW a ich dielo. Foto: Ján Števonka

 

Počas letnej  víkendovej soboty sa dňa 29. augusta uskutočnila akcia s názvom All School Hip Hop s podtitulom “ Potečie krv “.

Podľa dostupných informácií akcia ako taká neskrívala v sebe, len Hip Hop, ale mala podstatne širší záber a skĺbila v sebe viacej elementov od Hip Hopu počnúc, cez legálny Graffiti jam až po darovanie krvi v mobilnej transfúznej jednotke a končiac brutálnou after party, ktorá pokračovala do neskorých nočných hodín.

Viac o akcii a konkrétnych menách nájdete napríklad na .

Keďže v sobotu na nás vo Zvolene pršalo, uskutočnila sa, len akcia na sídlisku Podborová na čele ktorej stál Laci Strike a Sda elita spolu s podpornou akciou transfúznej služby z Martina a v neskorých hodinách after party v klube Ministry of fun kde, vystúpili Kontrafakt, Drvivá Menšina a 2H pozitív. Na pripravenej “ wraiter “ stene na námestí bol odkaz o tom, že  plánovaný legálny graffiti jam sa uskutoční nasledujúci deň, čiže v nedeľu 30. augusta.

Ako bolo už spomenuté, zlé počasie a s tým spojené zmeny plánovaných akcií mi neumožnili nijak sa pretlačiť do kultúrneho domu na sídlisku Podborová, a tak mi neostávalo nič iné ako sa pomodliť za to, aby počasie vyšlo aspoň na graffiti jame.

Už od 10 hodiny rána v nedeľu som bol na námestí, kde sa už začínal rozbiehať graffiti jam. Na pripravenej, do trojuholníka vytvorenej drevotrieskovej stene si svoje nádobičko rozložili writeri . Musím uznať, že z plánovaných 100 metrov writer steny nakoniec, bolo aj, keď zavriem obidve oči tak ťažko to bola polovica s plánovanej dĺžky no napriek tomu sa všetci pomestili a čestne si podelili stenu.

Ťažko mi je hodnotiť toto ich umenie, ale rozhodne je to lepšie ako tzv. tagovanie po stenách verejných budov a ak si prezriete ktoré som pri tejto príležitosti odfotografoval, tak najväčšiu sledovanosť počas dňa mala Breznianska writer skupina, ktorá tvorila dielo ktoré je aj tu na Blogovéj fotografii hore. Na dotyčných writeroch, bolo evidentne vidieť ich nesmierny talent, čomu aj okoloidúci spoluobčania aj staršieho veku skláňali poklonu a uznanie, ba dokonca aj ľudia idúci z kostola po omši si prišli na svoje.

Tak či onak, akcia sa vydarila a skončila tesne pred 20 hodinou a na záver mi nedá poďakovať aj ľuďom, bez ktorých by ani táto writer akcia nebola a to konkrétne chalanom zo Stred Crew, NTS a Monkey Bussiness Records za čo im patrí veľké VĎAKA.

Fotografie

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Blog, foto: Ján Števonka. Gramatická úprava: Lenka Hrobáriková

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading