• Pi. apr 19th, 2024

Hodina Zumby

Autor IMG_1979

apr 1, 2010 , ,
zumba
Zumba je aj o ženskej kráse. Foto: Ján Števonka
V stredu 31.3.2010 o 18. hodine na sídlisku Západ vo Zvolene sa uskutočnila ukážková hodina Zumby. Ukážkovú hodinu zumby prezentoval Marián Kovács z Fáber dance school.
Niečo viac o tanci zumba :
Zumba je kombinácia tanečních latinskoamerických prvkov s prvkami z aerobiku. Tancuje sa na energickú latinskoamerickú hudbu a latinskoamerické tance spolu s aeróbnymi pohybmi. Využíva tance ako Salsa, Merengue, Cumbia, Reaggaeton, Flamenco, Hip-hop, Cha-cha, Samba, Calypso, Belly Dance a ešte ďalšie.
Počas vyučovacej hodiny sa striedajú pomalé a rýchle rytmy na princípe intervalového tréningu s cieľom spaľovať tuky, vyformovať a posilniť celé telo. Zameriavajú sa na svalové partie ako zadok, nohy, ruky, brucho a ten najdôležitejší sval tela, vaše srdce !
Na ukážkovej hodine sa v telocvični na 9. ZŠ zúčastnilo veľké množstvo cvičencov na 90 % účastníčok bolo  nežnejšieho pohlavia a zvyšok tvorilo mužské osadenstvo.
Jednoznačne musím vyzdvihnúť počet tanečníkov, ktorí sa zúčastnili a ešte viac fakt, že sa medzi tanečnicami objavili dosť v hojnom počte aj moletnejšie dámy.
Fotografie nájdete na TOMTO mieste a video tu pod článkom.
Blog, foto a video : Ján Števonka. Gramatická úprava : L.H

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading