• Pi. apr 19th, 2024

0. ročník Pivno – turistického pochodu vo Zvolene part. 2

Autor IMG_1979

sep 9, 2010 ,
Registrátori akcie 0. ročník Pivno – turistického pochodu vo Zvolene
Registrátori akcie 0. ročník Pivno – turistického pochodu vo Zvolen. Foto Dodo Paučo.

Ešte počas jazdy výťahom z City caffe & cocktail baru si hovorím, že zájdem do vedľa stojacej bagetérie a dám si bagetu,aby som troška znížil náskok alkoholu, ktorý mi začína viac a viac stúpať do hlavy.

Vystupujem z výťahu a smerujem von a tesne za dverami sa mi riadne odgrgne až tak, že sa mi nejako nebezpečne naduli líca. Odbočujem teda do vedľa stojacej bagetérie a vstupujem dnu. Po dlhšom výbere je rozhodnuté – bude syrová. Platím teda za bagetu a odchádzam.

Popri jedení rozmýšľam nad ďalším pokračovaním trasy a v duchu si hovorím, že najlepšie bude, ak pôjdem do Charisma café & baru a dokiaľ tam zájdem tak akurát dojem tú bagetu.

Som pred Charisma café & barom a dojedám posledné sústo a odhadzujem sáčok, ako aj vreckovku do smetného koša pri tržnici a pomaly vstupujem do baru. Dievča pri bare sa ma spytuje, čo si dám a ja aby som šetril sily do ďalšieho boja, ako aj vedomý si toho, že večer musím ísť ešte na akciu Zvolenské Hudobné Povstanie, podávam pindex dievčaťu s tým, že zaplatím pivo, ale nemusí mi ho robiť, stačí mi len pečiatka do pindexu. Dievča neváha a orazítkuje pindex, ja jej podám 1 € a s pozdravom dovidenia odchádzam z Charisma café & baru.

Prechádzam cez pasáž a ocitám sa na námestí SNP a odbočujem doľava smer pošta, kde je bar ktorý sa volá U nás doma. Keďže terasa je prázdna idem do podzemných skôr pivničných priestorov a aj tu zisťujem, že okrem  čašníčky tu taktiež nikoho nieto. Sadám si za barový pult, ale musím na tej vysokej barovej stoličke vyrovnávať balans. Keď sa sa čašníčka otočí ku mne čelom tak strácam reč nielen z dôvodu toho, že mi odchádza aj “rozprávadlo” ale to dievča, konkrétne jej vlasy ba mohli robiť v reklame na výrobky značky Wella – také vlnité vlasy som v živote nevidel.

Objednávam si pivo ale zisťujem od čašníčky, že ak chcem pečiatku tak musím ísť hore na terasu a že tam mi ju dajú. Pivo sa snažím nejakým zázračným spôsobom vypiť. Zisťujem, že je to už dosť náročné a tak vypijem len nejakých odhadom 3 dc a poberám sa preč. Na terase si vyhliadnem prvú čašníčku a ona už vie čo potrebujem a tak mi berie z rúk pindex a opečiatkováva ho. S pozdravom odchádzam.

Začínam pociťovať, že to pivo čo som do teraz vypil začína robiť veľké problémy a že keď to bude v takomto tempe pokračovať, tak to zle dopadne a už vôbec nebudem schopný ísť večer na tú akciu. Pokúšam sa teda nad sebou prebrať velenie a smerujem do mestských toaliet. Tu stretávam zamestnanú kamarátku Žanetu s ktorou preberiem pár viet a potom vykonám to na čo som prišiel. Lúčim sa so Žanetou a odchádzam preč.

Zamýšľam sa nad ďalším podnikom, ktorý navštívim a  napadne mi, že najvhodnejší kandidát bude piváreň Mantuan a vyberiem sa tam. Plán je jednoduchú a to, že nebudem piť žiadne pivo, ale len zaplatím a dám si opečiatkovať pindex. Tento scenár do botky absolvujem v tomto podniku a po navštívení WC odchádzam preč.

Pred podnikom odchádzam smerom na námestie SNP, kde sa nachádza terasa podniku BarBar a tu absolvujem úplne to isté čo v podniku predchádzajúcom.

V tomto bode prichádza veľké rozhodnutie a to, že jediná šanca na prežitie je ísť domov a pospať si a načerpať energiu. Keďže na hodinkách je dačo po 11. hodine idem teda domov ale špekulujem ešte o zastávke v pivárni Kocúr aby som potom večer to mal ľahšie ale myšlienku zaraz opúšťam a moje kroky idú smer Podborová.

Prídem domov a výdatne sa najem francúzskych zemiakov vo svojej izbe a po dojedení nadstavujem budík na telefóne na 14 hodinu a neviem ako na stoličke zaspávam. Telefón ma budí ale vstávam v takom istom stave ako som zaspal takže posúvam budík na 16:00 hod.

O 16. hodine chtiac či nechtiac vstávam idem sa najesť a uvariť si kávu. Dokiaľ sa káva chladí tak si pobalím veci na večernú  akciu na námestí. Káva je už letná a keď ju dopijem zoberiem si veci a odchádzam do mesta.

Moje prvé kroky smerujú do pivárne Kocúr, ktorá sa nachádza na malej stanici. Po vstupe do dvora pivárne je jasné, že ľudia, ktorí ležia na stoloch sú naši a že evidentne majú toho dosť. Idem priamo ku krčmárovi a keďže nemienim konzumovať alkohol podávam mu 1 € a pindex. Ani nie po 5 minútkach som už preč z pivárne a smerujem do mesta, kde sa nachádza piváreň Hubberya.

Vstupujem do dvora pivárne Hubberya, kde pri stoloch čakajú už organizátori akcie na príchod účastníkov pochodu ktorým ukazujem môj pindex na čo sú oni prekvapení, že som v dobrom stave aj keď ja viem svoje ale, ešte potrebujem 2 pečiatky práve z tohoto podniku. Idem teda do útrob podniku, kde ma už vítajú 2 šarmantné čašníčky a ja si dávam pivo ako sa vraví, na vyrovnanie a dostávam pečiatku. Dievčatá mi fandia a hovoria, že už len jednu a bude to ach to ženské čaro je ale neskutočné. Odchádzam z pocitom, že už len jedno a bude to.

Presúvam sa na námestie, kde sa pripravujú kapely na večernú akciu a hovorím si v duchu, aby som mal pokoj tak do 17:30 sa zdržím na námestí a potom si pôjdem pre ďalšiu pečiatku, odovzdám pindex a dostanem diplom za prejdenie všetkých stanovíšť pivného pochodu.

17:30 odchádzam z námestia a idem do pivárne Hubberya, kde to neriešim a tým dvom slečnám dávam pindex a 1 €, ale pivo už nechcem ani vidieť a ony to chápu pri pohľade na mňa. Beriem plný opečiatkovaný pindex a odovzdávam ho organizátorom, začo ja dostávam čestný diplom za čo som rád aj keď som si neodpil všetko čo som mal, ale inak to nešlo možno nebudúci rok.

Vraciam sa na námestie s tým, že do pivárne Hubberya sa ešte vrátim na losovanie tomboly o 20:00, možno dačo vyhrám.

Som naspäť v pivárni a tu je to ako niekde na mítingu alebo lepšie povedané niekde vo včeľom úli. Nečudo – ľudia, ktorí sa tu nachádzajú, majú už za dnešný deň viac než dosť odpité, aj keď to na niektorých nieje vôbec vidnieť. Všetci tu však čakajú len na jedno – na losovanie tomboly, ako aj vyhlásenie celkových víťazov v jednotlivých kategórii…..

Výhry v jednotlivých kategóriách

  • veterán Zvolenskej 12° – Karol Melicher
  • najväčšia skupina – Dubko a jeho mačičky
  • najlepší podnik – piváreň Huberrya
  • purpurový krígel (žena) – Veronika Urdová (25)
  • purpurový krígel (muž) – Pavel Koncko (49)

Čerešnička na torte

Pre všetkých zúčastnených čo sa zúčastnili v priestoroch  pivárne Hubberya pripravený bohatý kultúrny program a to konkrétne:

  • koncert kapely Vestis Kabát revival
  • vystúpenie historicko šermiarskej skupiny Vir Fortis s brušnými tanečnicami

Pár viet záverom

Akcia to bola viac než vydarená a  do ďalšieho ročníku chcem popriať veľa zdaru pokiaľ to bude mať takýto slušný a bezproblémový priebeh, bude to viac než vynikajúce.

Organizátorom podujatia prajem všetko najlepšie za to, ako bravúrne zvládla túto akciu, čiže Hybberya Hybberya Hyberrya.

Fotografie z akcie 0. ročník Pivno – turistického pochodu vo Zvolene TU – upozorňujem fotografie sú dielom Doda Pauča.

Blog: Ján Števonka. Gramatická úprava: Lenka Hrobáriková



Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading