• Pi. apr 19th, 2024

Zvolenské juniorky nestačili na Petržalské basketbalistky

Autor IMG_1979

nov 24, 2010 , ,
jenka-stiasna
Jenka Štiasna (v bielom) patrila k najlepším hráčkam BK Zvolen. Foto: ZV-podujatia.

Zvolenské basketbalové juniorky (skupina západ) sa postavili v sobotu 20.11.2010 na domácej pôde IX. ZŠ sídlisko Západ proti súperkám z BK Petržalka v tmavých dresoch.

Tabuľkové výsledky predchádzajúcich zápasov hovorili jasnou rečou a pred týmto duelom by bol veľký optimizmus si myslieť, že zverenkyne trénera Ing. Radka Dvorščáka majú na to, aby si odniesli body z tohoto zápasu.

Dievčatá oboch tímov hrali oduševnene so zmyslom pre hru fair-play. Do polovice zápasu to vôbec nevyzeralo pre náš tím katastrofálne, no len do chvíle, kým tréner Tomáš Erneker nepovedal svojim zverenkyniam na začiatku druhej polovici hry “natrite im to” a bolo po nádejach. 

Hranie basketbalu s úsmevom na tvári

Začiatok zápasu vyzeral pre naše hráčky veľmi dobre a v prvých minútach dokonca aj viedli nad súperkami. Po odohratých 10. minútach sme síce prehrávali 10:15, ale oba tímy hrali vyrovnanú partiu.

Naše hráčky sa snažili tento nepriaznivý stav v druhej desaťminútovke  korigovať, ale to by v Petržalskom družstve nesmeli hrať minimálne hráčka číslo 20. ktorá doslova popreháňala naše hráčky a dlhonohá hráčka číslo 7.

Tesne pred začiatkom druhej polovice zápasu, kedy sme už prehrávali 24:34 povedal tréner Petržalčaniek svojim zverenkyniam “natrite im to” a dievčatám sa vyčaril úsmev na tvári. S týmto povzbudením od trénera sa pustili do druhej polovice zápasu.

Po tomto momente sa dá povedať, že naše hráčky sa zúčastňujú zápasu a súperky hrajú basketbal. A veru tá radosť s hry súperiek bola neskutočná. Po tridsiatich minútach už vyhrávali 37:60 a bolo jasné, že taktika trénera Petržalky vyšla.

Záverečných desať minút sa hralo v podaní súperiek a aj napriek tomu, že hrali bez Alice Schneiderovej číslo 6. zranenej počas zápasu a čísla 7.

Pavlína Blažeková číslo 20. so spoluhráčkami dokázali držať naše basketbalistky skrátka a konečné skóre zápasu sa tak zastavilo na  57:78 v prospech Petržalčaniek.

Zaplnené hľadisko, kričiaci tréner a časté slovo “Nagy”

Prehrať sme síce prehrali, ale nedá sa povedať, že by naše hráčky hrali naozaj zle, to nie. Totižto hrali presne tak ako počas celej sezóny.

Na tomto zápase sa stretli tréneri úplne odlišných pováh. Na strane Petržalky Tomáš Erneker, ktorý absolútne s prehľadom vedel povedať svojim zverenkyniam ako majú hrať a to bez akéhokoľvek zvyšovania hlasu.

Za Zvolen “koučoval” Ing. Radko Dvorščák a na jeho lavičke to doslova vrelo. Emócie gradovali a najčastejšie slovo, respektívne prezývku, používal “Nagy”, ktorá bola smerovaná na hráčku Katarínu Nagyovú a veru dosť často bola používaná.

Tento basketbalový zápas si prišlo pozrieť cca 30 ľudí.

Štatistika zápasu

Zvolenské hráčky v zápase

  • Soňa Čermáková, Jenka Štiasna, Karin Holienčíková, Alexandra Chmulíková, Petra Chrenková, Darina Leštáková, Dominika Ľuptáková, Ivana Marcelyová, Katarína Nagyová, Andrea Seteyová, Alexandra Sládoková

Priebežné poradie po odohraných 10. kolách

  1. ŠBK Šamorín16 bodov
  2. BK Petržalka15 bodov
  3. TJ Lokomotíva Žilina – 14 bodov
  4. BK Slovan Bratislava11 bodov
  5. BK ZŠ Zvolen11 bodov
  6. ŠŠK ZŠ Atómová Trnava8 bodov

Fotografie zo zápasu


Článok a foto: Ján Števonka. Gramatická úprava : M. Š

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading