• Št. apr 25th, 2024

Nezvyčajný basketbalový zápas vo Zvolene

Autor IMG_1979

dec 8, 2010 ,
bk-zs-zvolen-1-bk-d-michalovce-basketbal-zeny-44
Aj takto poľahky sa dalo prejsť cez obranu Michaloviec. Foto: ZV-podujatia.

Novembrová sobota 27.11.2010 sa na IX. ZŠ sídlisko Západ sa niesla rozhodne zaujímavým basketbalovým duelom SP žien (skupina východ). Proti sebe nastúpili BK ZŠ Zvolen – 1. BK D Michalovce.

Tento ženský duel sa dal označiť za bezosporu zaujímavý a prekonával všetko, čo doposiaľ bolo možné vidieť na podujatiach tohoto typu.

V tomto dueli sa stretli tímy s konca tabuľky, (konkrétne piaty Zvolen  a šieste Michalovce) a tento fakt rozhodne nenasvedčoval tomu, čo by sa malo odohrávať na palubovke

Najzaujímavejším prvkom zápasu bola hra, respektívne improvizácia tímu z Michaloviec, pretože čo sa dialo na palubovke, bolo doslova pastvou pre oči.

Michalovčanky skúšali v zápase každú možnú hernú techniku a aj napriek tomu prehrali z tímom Zvolena v ktorom hrali aj niektoré juniorky 84:27 (42:9) a utržily tak debakel.

Prekvapivé hranie 1. BK D Michalovce

Pred tým než vyšli, ženy na úvodný hod lopty tréner Zvolena Jozef Gajdoš dal taktický pokyn svojim zverenkyniam, aby ubehaly súperky.

V prvých troch minútach zápasu bolo zaujímavé sledovať, že ani na jednej strane nepadol kôš a hráčky sa naháňali po palubovke ako Tom a Jerry. Po prvých desiatich minútach bolo skóre 16:4.

Druhá desaťminútovka, kedy sa už naše hráčky pekne rozbehli a zistili čo na súperky najviac platí, sa aj rozdiel v počte košov začal náramne zväčšovať a zastavil sa už na 42:9.

Ani po oddychu v šatniach v polovici zápasu sa nič nezmenilo a zápas pokračoval v podobnom duchu ako v predchádzajúcich minútach. Po tridsiatich minútach už bolo skore 65:12.

V posledných desiatich minútach, kedy už Michalovčanky rezignovali úplne, sa už vôbec nedalo hovoriť o basketbale a samotné hráčky Zvolena sa na lavičke zabávali na hernom štýle svojich súperiek. Zápas skončil v prospech BK Zvolen v pomere 84:27.

Slová útechy

To, ako dopadol zápas, ako aj to, ako prebiehal je už jasné ale netreba si robiť z toho srandu skôr naopak.

Takéto pošmyknutie sa môže stať hociktorému tímu v tabuľke a je ťažko povedať čo všetko za tým stojí. Rozhodne si treba zobrať z tohoto zápasu ponaučenie a do budúcnosti sa vyvarovať takým chybám, aké sa objavovali v tomto zápase.

Na tento zápas sa prišla pozrieť hŕstka fanúšikov, ktorí aj napriek všetkému svorne povzbudzovali.

Štatistika zápasu

  • BK ZŠ Zvolen: najviac bodov v zápaseLucia Syč-Kriváňová 17. a Darina Leštáková 12.
  • 1. BK D Michalovce: najviac bodov v zápaseRegendová 8. a Vargová 7.

Priebežné poradie po odohraných 12. kolách

  1. MBK Liptovský Mikuláš – 18 bodov
  2. ŠŠK ŠOUŽ Košice – 18 bodov
  3. TYDAM UP JŠ Košice – 17 bodov
  4. BK ZŠ Zvolen – 13 bodov
  5. ŠKBD Spišská Nová Ves – 13bodov
  6. 1. BK D Michalovce – 11 bodov

Fotografie


Článok a foto: Ján Števonka. Gramatická úprava : M. Š

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading