• Pi. apr 19th, 2024

Bojovnosť Zvolenčaniek na Liptáčky nestačila

tj-slavia-tu-zvolen-vk-skm-liptovsky-hradok-juniorky-volejbal-11
Magdaléna Nociarová (s loptou). Foto: Ján Števonka

Volejbalové zápasy 1. ligy junioriek (skupina východ) v túto sezónu sa pomali chýlia ku koncu a zvolenským Slavistkám zostáva odohrať posledné zápasy, a to doma zo Žiarčankami a vonka s Poltárčankami.

Odohraniu týchto dvoch zápasov však predchádzal dvojzápas, ktorý sa odohral 19.3.2011 na Palubovke TU vo Zvolene medzi TJ Slávia TU Zvolen a VK ŠKM Liptovský Hrádok.

V prvú decembrovú sobotu sa podarilo na palubovke Hrádku zvíťaziť Slavistkám v oboch zápasoch v pomeroch 0:3 a 1:3 a podobný výsledok sa očakával aj tentoraz, zato však na domácej pôde.

Do Zvolena teda prišla zostava dievčat, ktorá bola nabudená na maximálny výkon a bolo úplne jedno, aký dievčenský juniorský klub by sa im v tento deň postavil na odpor.

Zvolenské Slavistky bojovali ako sa patrí, ale nestačilo to a podľahli súperkám 1:3 (-13, 16, -16, -18) a 2:3 (-16, 20, 17, 18, -11)

Chorále, pri ktorých išiel mráz po chrbte

V prvom zápase išli od začiatku súperky na plný výkon a absolútne nedali šancu Zvolenčankám, ktoré sa snažili eliminovať tlak súperiek. Liptáčky však poriadne dali najavo, že si prišli do Zvolena, len po víťazstvo.

V druhom zápase si zobral tréner Rojík dievčatá na paškál a taktickými pokynmi na palubovke sa postupne začal lámať chlieb.

Zvolenské dievčatá začali postupne svojou hrou preberať kontrolu nad zápasom a súperky začali robiť chyby.

Trénerka Čabajová  začala znova tak ako v prvom zápase so spievaním chorálov a jej zverenkyne sa pridali k nej a zaraz sa začal uberať zápas opačným smerom.

Pár statočných

Na týchto zápasoch sa zúčastnilo zopár fanúšikov celkovo tak do cca 15.

Zostavy jednotlivých tímov

TJ Slávia TU Zvolen

  • hráčky – Mária Osvaldová, Eva Eleková, Karolína Seidlová, Monika Melišková, Nikola Vranová, Magdaléna Nociarová, Oli Reichová,
  • trénerMarek Rojík

VK ŠKM Liptovský Hrádok

  • hráčkyPaula Zátrachová č.1 (kapitánka), Alena Pojezdálová č.6, Nikola Muráňová č.12, Eva Stankovianska č.10, Miroslava Gondová č.9, Martina Zárubová č.8, Lucia Kaplánová č.5, Nikola Hrnčiarová č.4, Martina Majtúchová č.11, (libero – Simona Macháčová č.16 a Zuzana Macíková č.17)
  • trénerkaMiriam Čabajová
  • vyjadrenie trénerky k zápasuzaujímavý zápas súperov, ktorí sa stretnú na majstrovstvách SR, no a tam ten výsledok bude dôležitejší.

Výsledky 16. kola 1. ligy junioriek (skupina východ)

  • TJ Slávia TU ZvolenVK ŠKM Liptovský Hrádok 1:3 a 2:3
  • MVK PoltárMŠK Kežmarok 3:0 a 3:0
  • Žiar nad HronomMŠK Vranov nad Topľou 3:1 a 3:1
  • ŠK ŽU ŽilinaVK Krupina 3:1 a 3:0

Video zostrih z druhého zápasu (TJ Slávia v čiernom) doporučujem tlačidlo HD na videu

Fotografie z obidvoch zápasov (je ich pomenej, nakoľko tie chorále boli aj na mňa veľa)

Článok, foto a video: Ján Števonka. Gramatická úprava : Lenka Hrobáriková

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading