• Pi. apr 19th, 2024

Šťastena nebola naklonená zvolenským kadetkám

Autor IMG_1979

apr 9, 2011 ,
bk-zs-zvolen-bk-dubcek-bratislava-kadetky-18
Krásne momenty bolo možne vidieť na palubovke. Foto Ján Števonka

Nedeľné dopoludnie 3.4.2011, patrilo v hale IX. ZŠ na Zvolenskom sídlisku Západ basketbalovému zápasu kadetiek (skupina západ) a proti domácim BK ZŠ Zvolen sa postavili dievčatá z BK Dubček Bratislava.

Zverenkyne trénera Zoltána Žambora sa postavili s vervou proti rovesníčkam z Bratislavy a nebyť ruky zväzujúceho konca zápasu, tak rozhodne mali na to, aby tento zápas vyhrali.

Nakoniec sa však museli zmieriť s prehrou 67:81, ale to nemení nič na tom, že dievčatá hrali veľmi kvalitne a oduševnene.

O úsmev na tvári sa postaral v závere zápasu aj rozhodca, ktorý sa nešťastne pošmykol na palubovke a tak pobavil divákov v hľadisku.

Video, fotografie a všetko ostatné nájdete v pokračovaní článku.

Prvé dve štvrtiny boli vynikajúce

Začiatok zápasu začal o 11:00 hod a ako zvyčajne, vo vysokom tempe s taktikou čo najrýchlejšie zaskočiť súpera. Nakoľko domáce dievčatá správne zareagovali, tak sa vývoj hry sa niesol v duchu vyrovnaného skóre až do polovice zápasu.

Do druhej polovice zápasu nastúpili dievčatá z Bratislavy lepšie, hlavne čo sa týka premieňania košov, nakoľko domácim dievčatám sa v tomto bode nedarilo.

V poslednej štvrtine sa práve tá osudná strelecká nemohúcnosť Zvolenčaniek odzrkadlila vo výsledku zápasu 67:81.

Transparent v hľadisku

Prekvapením tohto zápasu bol aj fakt, že sa na ňom zúčastnilo cca 50 ľudí, ak keď veľký počet z toho tvorili rodinný príslušníci hráčok.

Prvý krát v tejto sezóne bolo však možné vidieť v hľadisku rozprestretý transparent, ktorý rozprestrela rodinka fandiaca práve hosťujúcemu klubu.

Videozostrih z prvého zápasu – (domáce hráčky vo fialovom)

Fotografie zo zápasu – (domáce hráčky vo fialovom)

Clánok a foto: Ján Števonka. Gramatická úprava: Lenka Hrobáriková

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading