• Pi. apr 19th, 2024

M Parket Bowl – 1. kolo – Zvolen

m-parket-bowl-zvolen-23
Hráč Zvolen Patriots. Foto: ZV-podujatia

V nedeľu, 10.4.2011, sa na umelej tráve štadióna MFK Lokomotíva Zvolen uskutočnil vynikajúci turnaj mini-ligy amerického futbalu pod názvom M Parket Bowl.

Na jednom mieste a v jeden deň sa tak zišlo 5 mužstiev, aby sa proti sebe postavili a ukázali čo v nich je a ako sa pripravili na novú sezónu.

Domáci klub Zvolen Patriots ukázal súperom neskutočnú formu a nebyť remízy s  tímom Trnava Bulldogs bolo by to ešte lepšie.

Tak či onak, bolo sa na čo pozerať a fanúšikovia, ktorí sa prišli pozrieť aj napriek chladnému veternému počasiu istotne neodchádzali sklamaný.

Video, fotografie a všetko ostatné nájdete v pokračovaní článku.

Ako bude prebiehať turnaje počas sezóny ?

Celkovo bude mať liga 5 kôl (Zvolen, Nitra, Topoľčany, Smolenice a Bratislava), z toho každé kolo bude pozostávať z turnaja, kde tímy odohrajú 2 alebo 3 zápasy za deň. Na piatom turnaji (Bratislava) sa bude hrať o celkové ligové umiestnenie.

Jednotlivé zápasy a výsledky

  • Zvolen PatriotsSmolenice Eagles 19:0
  • Topoľčany KingsTrnava Bulldogs 8:6
  • Zvolen PatriotsŽilina Warriors 34:6
  • Topoľčany KingsSmolenice Eagles 22:15
  • Zvolen PatriotsTrnava Bulldogs 15:15

Vyjadrenia tímov k samotným zápasom

Zvolen Patriots:

Pre pomerne silný vietor, ktorý bohužial neustal počas celého turnaja sme sa snažili endzónu súpera dobiť hlavne hrou po zemi v kombinácii s krátkymi prihrávkami.

Ďakujeme všetkým zúčastneným družstvám, rozhodcom aj divákom. Veríme, že táto nedeľa, ktorá sa vo Zvolene niesla v duchu amerického futbalu bola dobrým štartom ligového ročníka 2011 a tešíme sa na ďalšie kolo, ktoré prebehne v Nitre v piatok 22.4.2011 na štadióne FC Nitra, Jesenského 4. (viac o zápasoch čoskoro na stránke Zvolen Patriots)

Zhodnotenie nášho výkonu očami headcoacha Alana Kosniovského
„Tak zaprvé by jsem chtěl poděkovat za předvedený výkon všech hráčů. Na všech hráčích se projevila nervozita a tréma z prvního turnaje, který se konal ve Zvolenu a taky skutečnost, že za něj nemohli na poslední chvíli nastoupit někteří Zvolenští hráči základní sestavy, kvůli své účastí v české lize za tým Ostrava Steelers. To se projevilo, hned v prvním zápase, proti Smolenícím, kde byla hra nervózní a hráči si neplnily, to co měli, ale i tak se nám dařilo skórovat a tlačit soupeře dlouhými drajvy. Obzvláště bych chtěl vyzdvihnout hru offens line, která si musela osvojit úplně nové blokování, a to pouze za 24 H. V prvním zápase nám to ještě trochu skřípalo, ale od druhého poločasu se to změnilo. Jsme na začátku dlouhé cesty, která určitě nebude jednoduchá, ale všichni se musíme snažit na 110%, aby to byla cesta úspěšná.
Bohužel první výhra nám dala příliš velkou uvolněnost a hráči podcenili svého druhého soupeře Žilinu a až po důrazném napomenutí ukázali Patriots svou sílu a nováčka jasně přehráli.
Poslední zápas proti Trnavě nám ukázal, že cesta za obhajobou loňského vítězství v lize rozhodně nebude lehká, ale spíše naopak. V tomto zápase jsme se bohužel nevyvarovali několika chyb, které ovlivnili zápas. Tyto chyby já přikládám tomu, že už se jednalo o třetí zápas, oproti druhému zápasu Trnavy. V napjatém závěru jsme neudrželi vedení a remizovali. I přes ten nešťastný konec zápasu je můj dojem z týmu a z hráčů velmi dobrý.“

Trnava Bulldogs:

vs Topoľčany Kings:

“Zápas s Kings ako som aj predpokladal nebol ľahký. Topoľčanci sa o dosť zlepšili od posledného razu. Samotný zápas bol vyrovnaný a hrali sme opatrne a zbytočne sme neriskovali. Zlomovým okamihom boli dva turnovery, jeden fumble a interception. Fumble turnover pri našej EZ sa našej obrane podarilo ešte ubrániť, no pri interception sme už kapitulovali. Prekvapila ma dvojbodová konverzia, ktorú zvolili Topoľčany. No práve tento risk im vyhral zápas. Nášmu útoku sa v tomto zápase veľmi nedarilo. Problémy mal náš mladý RB, ktorý neplánovane musel začínať ako starter, kedže náš primárny RB nemohol vycestovať na zápas kvôli horúčkam. Bola to jeho zápasová premiéra, takže mal opodstatnený stres… Taktiež mne sa nedarilo, keďže interception, ktorý som hodil bol ten, z ktorého Kings skórovali a aj fumble som mal na svedomí ja. Defense hrala ale dobrý zápas. Na konci zápasu ešte vybojovala loptu, keď zaľahla topoľčanský fumble a dostali sme šancu vyrovnať. TD sa nám síce podarilo skórovať, no k úspešne premenenej 2-pt. konverzii nám chýbal jeden yard… Naša defense zahrala skvelý zápas, no škoda, že v útoku sa nám začalo dariť až ku koncu.”

vs Zvolen Patriots:

“Tu sa náša offense konečne prebrala a darilo sa postupovať vpred pri dobíjaní súperovej EZ. Po rýchlom skórovaní úvodného TD sme dovolili súperovi ale ľahko odpovedať. Hneď prvý run, skončil niekde za polovicou ihriska. Zvolen neváhal a skóroval. Následne sa náš mladý RB nechal zložiť pred goal line a bolo z toho safety. Žial pri sledovaní video nahrávky som si všimol, že o safety ani nemalo ísť… K ťahu sa teda dostali Patriots. Skórovali dlhým behom k čomu prispel aj misstackle nášho CB na skórujúceho RB. V ofenzíve sme ale zabrali a vyrovnali. Opäť skvelými catchmi sa predviedol Katuninec. Dráma sa konala pri pokuse o vyrovnanie vďaka 2-pt. konverzii, keď na pláne mal byť pas a naša OL sa nechala zatlačiť. Našťastie sa mi podarilo zaimprovizovať a prebehnúť potrebný počet yardov. Defense už nedovolila Zvolenu skórovať a zápas sa skončil remízou… Spokojnosť s výsledkom? Na jednej strane sme prvýkrát vo Zvolene s domácimi neprehrali. Na druhej strane ma ale mrzí to safety. Ak by sme to reklamovali, bolo by skóre priaznivejšie pre nás,“ Radovan Urban hrajúci šeftréner.

Na ďalšie vyjadrenia ostatných klubov čakám v najbližšom čase.

Troška videa – nakoľko poveternostné podmienky nedovolili viac

Pár fotografií z celého podujatia – Zvolen Patriots v červenom

Blog a foto: Ján Števonka. Gramatická úprava : Lenka Hrobáriková

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading