• Št. apr 25th, 2024

Zvolenčanky opäť ukázali vynikajúcu formu

Autor IMG_1979

apr 19, 2011 ,
bk-zs-zvolen-bkz-lokomotiva-sered-juniorky-basketbal
Na palubovke sa bojovalo doslova o každú loptu. Foto: Ján Števonka

Sobotné popoludnie dňa 14.4.2011 patrilo v hale IX. ZŠ na sídlisku Západ basketbalovému duelu v kategórii 2. ligy žien (skupina západ)  medzi domácim BK ZŠ Zvolen a BKŽ Lokomotíva Sereď.

Pred samotným duelom bolo možné vidieť v hernom kádri všetky dievčatá, ktoré rozhodne tvoria oporu tímu, ale až na jedno dievča – Darinu Leštákovú, ktorá sedela na lavičke zo zranením pravej nohy a tak povzbudzovala svoje spoluhráčky.

V prvej polovici duelu sa stala kuriózna vec, kedy tréner Tibor Krajčovič Seredského tímu po rozhorčení nad pískaním rozhodcu odišiel z palubovky a posadil sa do hľadiska medzi fanúšikov a odtadiaľ riadil svoj tím.

Zvolenské dievčatá hrali od začiatku zápasu vyrovnanú partiu a v poslednej štvrtine heroickým výkonom prevzali kontrolu nad zápasom a spečatili tak konečné skóre na hodnote 64:50 (26:23) vo svoj prospech.

Video, fotografie a všetko ostatné nájdete v pokračovaní článku.

Napínavý zápas s trénerom v hľadisku 

Od začiatku zápasu sa obidva tímy len vzájomne oťukávali a cez deravé koše striedavo padalo raz v domácom a potom v súperovom koši až sa v prvej štvrtine zastavilo skóre v náš neprospech 12:13

V druhej štvrtine sa hralo v podobnom duchu až na to, že trénerovi Serede došla trpezlivosť po tom, čo sa mu znepáčilo pískanie rozhodcu a sám sa odobral do hľadiska a odtadiaľ dával taktické pokyny smerom k lavičke.

Polovica zápasu dopadla lepšie pre Zvolenčanky – skóre bolo v pomere 26:23.

Od polovice zápasu sa domáce vzchopili a postupne sa bojovnou hrou na palubovke podstatne viac presadzovali a zvyšovali skóre bod za bodom.

Seredské dievčatá strácali koncentráciu a dosť psychicky trpeli, čoho dôvodom bolo, podľa ich slov, nekorektné pískanie rozhodcu.

Konečný stav tak ostal na strane junioriek z BK ZŠ Zvolen 64:50.

V tomto dueli treba rozhodne vyzdvihnúť domáce dievčatá, za to, že nepodľahli tlaku súpera a nenechali sa vyviesť z koncentrácie a hrali s chuťou a odhodlaním im vlastným.

Fanúšikovia a zhodnotenie zápasu

Na zápas sa prišlo pozrieť cca 40 fanúšikov, ktorí istotne neboli ukrátený a museli uznať, že  dozaista sa jednalo o veľmi kvalitný duel plný zvučných mien. Dovolím si tvrdiť, že ešte budeme počuť o niektorých hráčkach, a to nielen domácich, nakoľko ich výkon na palubovke bol vynikajúci.

Fakty zápasu

  • Hráčky BK ZŠ Zvolen Soňa Čermáková, Karin Holienčíková, Alexandra Chmulíková, Petra Chrenková, Dominika Ľuptáková, Ivana Marcelyová, Lucia Mihalíková, Katarína Nagyová, Alexandra Sládoková, Lucia Syč-kriváňová a Jenka Štiasna 
  • TrénerRadko Dvorščák 

Ostatné výsledky zo 16.4.2011

  • BK ZŠ ZvolenAŠK Sereď 64:50
  • MalackyBK Petržalka 73:52
  • Ivanka pri DunajiTrnava 70:47 

Priebežné poradie 2. liga žien 

  1. Malacky – 18 bodov
  2. BK ZŠZvolen – 18 bodov
  3. Ivanka pri Dunaji – 17 bodov
  4. BKŽ Lokomotíva Sereď – 16 bodov
  5. Dubček Bratislava – 13 bodov
  6. Atómová Trnava – 12 bodov
  7. BK Petržalka – 11 bodov

Videozostrih zo zápasu (Zvolenčanky v bielom)

Pár fotografií zo zápasu (Zvolenčanky v bielom)

Blog foto: Ján Števonka. Gramatická úprava: Lenka Hrobáriková


Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading