• Št. apr 25th, 2024
country-zahrada-2011-zvolen
Jedno dievča skoro skončilo vo fontánke. Foto: ZV-podujatia

V tejto záverečnej časti z mini festivalu Country záhrada, ktorá sa uskutočnila v rámci Zvolenského kultúrneho leta 8.7.2011 sa dočítate o ostatnom programe, ktorý trval do neskorých nočných hodín.

Prvá časť skončila country tancom dvoch tanečníc z westernovej skupiny Túlaví vlci, ktoré boli premenované na Vlčice.

Po tomto tanci a počas prestávky, ktorú potrebovala kapela Pacipacifik na ozvučenie sa uskutočnil beh detí s dynamitom pri fontáne. Po zapálení knôtu na dynamite muselo dieťa prebehnúť stanovenú dráhu a dobehnúť do cieľa s ešte horiacim knôtom na dynamite. Každé dieťa, ktoré to stihlo, bolo odmenené hodnotnou cenou.

Beh s dynamitom

Po behu detí s dynamitom nasledovalo vystúpenie Zvolenskej country kapely Pacipacifik, ktorá to doslova rozbalila na pódiu. V tradičnej zostave Dano Axmann (mandolína),  Michal Weis (banjo), Rasťo Belička (gitara, spev), Vlado Nociar (basgitara), za bicími nesedel Tóno Myšiak, ale Ivan Gašpar.

Chlapci to rozbalili ako sa patrí a okrem skladieb z prvého albumu zahrali aj skladby z pripravovaného druhého albumu, ktorý vyjde už čoskoro.

Pacipacifik

Po búrlivom skandovaní si vynútili návštevníci ešte jeden dodatok, po ktorom sa ešte raz predviedli Vlčice, nakoľko bolo treba získať potrebný čas na prípravu ohňovej show.

Aktérmi ohňovej show boli chlapi z Túlavých vlkov. Na začiatku predviedli tzv. suchý oheň (svietiace čudo) a následne potom prišlo k samotnému ohňu. Krútili horiacim lasom, predviedli aj plieskanie zapáleným bičom.

Na samotný záver vystúpila česká legendárna skupina Taxmeni, ktorá podobne ako skupina Pacipacifik to rozbalila, ako sa povie od podlahy. Pri hraní ich hitov sa v hľadisku rozpútala zábava a tanečníkov pod pódiom bolo neúrekom.

Taxmeni

A je tu záver kvalitného hudobného podujatia, plného country, westernu, trampských piesní, ryžovania zlata a mnohého ďalšieho.

Na záver patrí poďakovanie mestu Zvolen za zorganizovanie tohto kultúrneho podujatia. Veľký počet ľudí, zainteresovaných do organizácie programu zaručil vysokú kvalitu tohto kultúrno – hudobného zážitku.

Ostatné fotografie z podujatia.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading