• Pi. apr 19th, 2024

Trhy a divadlo na jednom mieste vo Zvolene

sokoliari-biatek
Sokoliarsky spolok Biatek predviedol nielen svoje dravce. Foto: Ján Števonka.

Tradičné spojené podujatia – Zvolenský jarmok a Divadelné podzámčie sa uskutočnili na zvolenskom Námestí SNP počas dvoch dní 16. a 17.9.2011.

Zvolenské trhy patria medzi podujatia, ktoré sa za posledné roky držia rovnakého konceptu, priniesť množstvo stánkov s rozmanitým tovarom (v minulosti mesto sľubovalo priniesť remeslo do stánkov) a samozrejme ako inak v tomto období, aj napojiť ľudí kvázi burčiakom a podobne.

Okrem spomínaných stánkov sa tu udomácnili aj sokoliari, tentoraz sokoliari Biatek z Banskej Bystrice, ktorí svoje operence v sobotu predstavili okoloidúcim v parku pri WC a následne predviedli aj ukážky letu týchto dravcov. Medzi operencami bolo vidieť nielen Plamienku driemavú, havrana ale i sokola Rároha, ktorého dokonca vypustili z priľahlej kaviarne City Caffe.

Medzi fotografiami si môžete pozrieť nielen tieto operence, ale aj krásne dievčatá, ktoré sa o tieto dravce starali.

Aquazorbing (guľa na vode) bola nová atrakcia, ktorú bolo možné vidieť na námestí. V neveľkom nafukovacom bazéne  túto atrakciu skúsili nielen deti, ale i dospelí. 

Na záver, čo sa týka trhov, spomeniem  veľmi talentovaného chalana, ktorý sprejom maľoval na veľký výkres krásne námety, veď posúďte na priloženom videu.

Maľovanie sprejom – (doporučujem tlačidlo HD na videu)

Jediné negatívum trhov boli niektoré cenovky na jednotlivých položkách ako langoš, cukrová vata, kukurica a podobne, ale to je každým rokom. V jegorkách sa nachádzali ako zvyčajne kolotoče a podobné atrakcie.

Návštevníkov prilákalo okrem trhov aj Divadelné podzámčie s bohatým programom. V závere vystúpila už  legendárna jazzová skupina mladých charizmatických a talentovaných dievčat  Sweet Little Chicks, ktorú netreba vôbec predstavovať. Jediné, čo treba spomenúť je,  že pochádzajú z HTS (Hudobno tanečné štúdium pána Kováča).

V sobotu ráno, so začiatkom o 10.00 hod. začal dvojhodinový ucelený program pod názvom Historiáda, v ktorom predviedli svoje divadelné scénky šermiarske spolky Ricasso zo Zvolena, Tormen z Prievidze a Cassanova z B. Bystrice.

Nakoľko sa hlavný účinkujúci z podujatia Dvaja na lavičke nemohol dostaviť kvôli chorobe,  bolo potrebné si počkať na 15. hodinu, kedy si diváci mohli pozrieť divadelný komiks Divadla Hotel Maria. Tu sa musím  pozastaviť a napísať,  že mladí talentovaní herci na pódiu predviedli vynikajúce divadelné predstavenie bez absolútneho zaváhania, ako keby na pódiu stáli starí harcovníci.

Krátku scénku Milana Lasicu – Španielska čižma zahralo DOS Ľ. Zelienku pri DK ŽSR Zvolen.

Pred 18.00.hod. začalo posledné podujatie Divadelného podzámčia  a bolo to vystúpenie detvianskeho štrnásťčlenného dychového telesa.

Fotografie

Zostrih v krátkom videu

Blog, foto a video : Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading