• St. apr 24th, 2024

Zvolenčanky ukázali Prievidzčankám ako sa má hrať basketbal

Autor IMG_1979

sep 25, 2011
bk-zs-zvolen-bc-prievidza-mladez
Foto: Ján Števonka.

S príchodom nového školského roka začala nová sezóna dievčenského basketbalového klubu na IX. ZŠ na sídlisku Západ. Prvý zápas na domácej palubovke odštartovali juniorky, ktoré privítali v sobotu 24.9.2011  rovesníčky z BC Prievidza mládež.

Zvolenský juniorský káder prešiel nemalými zmenami. Na trénerskom poste vystriedal Radka Dvorščáka Ľubomír Doušek, pribudol asistent Michal Hazlinger. U dievčat taktiež nastali zmeny, konkrétne chýbala Jenka Štiasna, ktorá je na štúdijnom pobyte za veľkou mlákou, ale ostala opora tímu Katarína Nagyová a ďalšie. Do kádra pribudli aj nové posily minuloročného trénera kadetiek Zoltána Žambora, za ktoré treba spomenúť napríklad Panicovú a Abelovskú.

Nedá sa inak, len zablahoželať realizačnému tímu, že pripravil dievčatá na tohtoročnú sezónu do  vynikajúcej formy, ktorá sa ukázala v tomto zápase, v ktorom s prehľadom vyhrali v pomere 90:47 (51:28) nad svojimi súperkami. Netreba zabudnúť na dievčatá, ktoré ukázali , čo v nich naozaj je a verím, že v ďalších zápasoch sa o tom presvedčíme dostatočne.

Poďme sa teda pozrieť na samotný zápas, v ktorom dokonca tiekla aj krv.

V prvej štvrtine sa hráčky jednotlivých klubov navzájom oťukávali a spoznávali pripravenú taktiku toho či onoho družstva a tak sa skóre po desiatich minútach zastavilo na 27:13 pre naše hráčky.

Druhá štvrtina naznačila problematickú stránku súperiek a to veľmi veľa faulov na ich strane, ako aj slabú obranu, ktorá rozhodne nevedela nájsť recept na perfektne zvládnutú koncovku zvolenských hráčok pod košom. Prievidzčanky tak odchádzali po polovici zápasu do šatní s nelichotivým pomerom 51:28.

Do tretej štvrtiny nastúpili Zvolenčanky s vervou, Prievidzčanky so sklamaním z priebehu samotnej hry. Práve v tejto štvrtine bolo vidieť veľkú bojovnosť minuloročných kadetiek a potvrdilo sa i to, že patria medzi juniorky právom. V polovici tejto štvrtiny sa však po kontakte so spoluhráčkou na zem zložila Soňa Čermáková, ktorá ostala ležať na palubovke. Po odpískaní tejto tretiny rozhodcom svietilo skóre na tabuli 69:35.

Záverečných desať minút neprinieslo nič podstatné, len udržanie dostatočného náskoku a skúšanie nových hráčok v tíme. Po záverečnom hvizde si Zvolenčanky po víťaznom zápase podali ruky so súperkami a klub si v kategórii junioriek v úvode sezóny zapísal na svoje konto prvú výhru.

Najbližšie čaká hráčky zápas 3. kola 8.10.2011 vonku, s klubom BK Petržalka a dá sa preto očakávať tuhý boj. 

Video zostrih (BK ZŠ Zvolen v bielom) – doporučujem tlačidlo HD na videu

Fotografie (BK ZŠ Zvolen v bielom)

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading