• Št. apr 25th, 2024

Popradský golostroj vo Zvolene

Autor IMG_1979

okt 23, 2011 ,
zhkm-zvolen-hk-skp-poprad
Zvolenská brankárka Jana Tišťanová vychytala v zápase nespočetne veľa vyložených šancí súperiek. Foto: Ján Števonka.

V 2. kole druhej časti 1. ligy žien v ľadovom hokeji sa v sobotu 22.10.2011 uskutočnil zápas, v ktorom si svoje sily zmerali ŽHKm Zvolen a HK ŠKP Poprad.

Už pred samotným zápasom bolo jasné, kto je favoritom  a dokonca sa už vopred  oslavovalo nielen na sociálnej sieti ale dokonca aj na samotnom štadióne. Čo sa ale potom následne udialo v zápase, málokto očakával.

Pred prvým vykorčuľovaním na ľad odporučil tréner Popradu svojim zverenkyniam, aby od začiatku išli na plno a v tomto duchu sa niesol scenár zápasu.

Celá prvá tretina sa hrala pred bránou domácich Zvolenčaniek, ktoré neskutočným spôsobom odolávali tlaku súperiek a fantastickým spôsobom dokázala podržať svoje spoluhráčky brankárka. 

Druhá tretina mala podobný scenár , dokonca ani osvetlenie haly sa nemohlo na to pozerať a na päť minút bola úplná tma na štadióne. Popradské hráčky vyvíjali enormný tlak, strieľali zo všetkých pozícií a ich neschopnosť dať gól najviac rozčertila ich trénera. Zlom nastal až v 37. minúte, kedy Gabriela Lavriková dala prvý gól v tomto zápase.

Posledná – tretia tretina bola zlomom v zápase, zvolenským dievčatám už značne chýbali sily, čo patrične využili súperky. Začal sa golostroj v podobe 6 pukov, ktoré skončili za chrbtom Jany Tišťanovej.

Zhrnutie zápasu je jednoduché, hral sa pekný technický hokej, v ktorom predviedli svoje hokejové umenie Kamzíčky. Na druhej strane Zvolenčanky bojovali statočne počas dvoch tretín zápasu,  čo bolo rozhodne obdivuhodné.

Najbližší zápas odohrajú 29.10.2011 Zvolenčanky v Topoľčanoch.

Fakty zápasu

Góly v zápase

  • 0:1 Gabriela Lavriková, 0:2 Zuzana Drdáková,  0:3 Alexandra Gaborčíková, 0:4 Gabriela Lavriková, 0:5 Katarína Podolská, 0:6 Silvia Vaľková, 0:7 Lenka Krajňáková

Rozhodcovia

  • Vojtek Radovan, Habánová Jana, Čajkovský Tomáš, divákov: 20

Poradie po 2. kole

  • 1. HK ŠKP Poprad, 2. HC Topoľčany, 3. HC Spiš.N.V., 4. Šarišanka Prešov, 5. MHK Martin, 6. ŽHKm Zvolen, 7. ŽHK Iskra Banská Bystrica

Video zostrih – ŽHKm Zvolen (v bielom) – doporučujem zapnúť tlačidlo HD na videu

Fotografie – ŽHKm Zvolen (v bielom)

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading