• St. apr 24th, 2024

Slávistky nenašli recept na Spišiačky

tj-slavia-zvolen-vk-spisska-nova-ves-4
Foto: Ján Števonka.

1 liga junioriek vo volejbale pokračovala 4. kolom v sobotu 29.10.2011 v hale TU vo Zvolene. Domáca TJ Slávia TU Zvolen privítala rovesníčky zo Spišskej Novej Vsi a odohrala s nimi dva zápasy.

Na palubovke si tak svoje sily zmerali tímy z opačných strán vo výsledkovej tabuľke,Slávistky sú po troch kolách na nelichotivej poslednej priečke a Spišiačky sa držia momentálne na druhej priečke.V prvom zápase začali domáce hráčky v prvom sete dosť nesmelo, čo patrične využili súperky. Druhý set bol podstatne lepší pre Slávistky, aj keď sa niesol v réžii súperiek bolo vidieť podstatne lepšiu hru ako v sete predchádzajúcom. V poslednom sete tohto zápasu ukázali Zvolenčanky, že vedia zahrať na silnejšieho súpera a držať s ním vyrovnanú partiu. Prvý zápas skončil 0:3 pre Spišiačky.

To, aký herný štýl používali a ako hrali dievčatá jednotlivých klubov si môžete pozrieť na priloženom videu, ktoré je z prvého zápasu so začiatkom o 11:00 hod.

Na jednotlivé zápasy sa prišlo pozrieť odhadom cca 7 fanúšikov, čo je dosť na škodu, nakoľko by rozhodne pomohlo našim dievčatám, ak by ich prišlo podporiť podstatne viac sympatizantov.

Vyjadrenie trénera TJ Slávia TU Zvolen Ing. Mareka Rojíka 

  • V uvedenom zápase, sa prejavila neskúsenosť hráčok TJ Slávia TU Zvolen. V tomto roku došlo ku kompletnému omladeniu kádra jednotlivých družstiev TJ Slávia. Dievčatá boli doteraz zvyknuté, že ťarcha zápasu nestála iba na ich pleciach, ale aj na pleciach starších spoluháčok, ale v tejto sezóne už zostalo všetko iba na nich. Na dievčatách je viedieť, že sa zlepšujú od zápasu k zápasu a v druhom zápase sa už súper zo spišskej novej vsi triasol o výsledok. V každom sete sme od začiatku viedli o niekolko bodov ale v závere setov sa preukázala neskúsenosť hráčok Tj Slávia a vlastnými chybami sme sa pripravili o lepší výsledok.

Vyjadrenie trénerky Spišskej Novej Vsi Mgr.Evy Fabianovej

  • Na zápas sme cestovali s tým že sme nepoznali kvality súpera, nakoľko hráčky (kadetky) VK SNV ani ja, sme doteraz nehrali vo Zvolene. Bol to jeden zo slabších zápasov, ktorý nás nedonúnil k lepším výkonom. Naše dievčatá nepodali adekvátny výkon a aj pričinením veľa vlastných chýb domáceho družstva sme obidva zápasy doviedli do víťazného konca

Najbližšie 5.11.2011 pocestujú dievčatá do Žiliny a 12.11. privítajú doma Liptovský Hrádok.

Ostatné zápasy 4. kola

  • TJ Slávia TU ZvolenVK Spišská nová Ves 0:3 a 0:3
  • VK Iskra HnúštaVK ŠKM Liptovský Hrádok 3:1 a 1:3
  • MVK Poltár – ŠK ŽU Žilina 3:0 a 3:1 
  • MŠK Žiar nad Hronom – MŠK Vranov nad Topľou 3:1 a 3:0

Priebežné poradie po 4. kole

  • 1. VK Spišská nová Ves, 2. MŠK Žiar nad Hronom, 3. MVK Poltár, 4. VK Iskra Hnúšta, 5. VK ŠKM Liptovský Hrádok, 6. MŠK Vranov nad Topľou, 7. ŠK ŽU Žilina, 8. TJ Slávia TU Zvolen

Video zostrih z prvého zápasu – TJ Slávia v čiernom, doporučujem tlačidlo HD na videu

Fotografie – TJ Slávia v čiernom

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading