• Št. apr 25th, 2024

Vo Zvolene víťazne ženy z EILAT Prešov

Autor IMG_1979

nov 27, 2011
bk-zvolen-eilat-presov-basketbal-sp-zeny
Foto: Ján Števonka.

V sobotný podvečer 26.11.2011 sa uskutočnil v hale IX. ZŠ na sídlisku Západ basketbalový zápas 5. kola v kategórii SP žien medzi BK ZŠ Zvolen  a BK EILAT PU Prešov.

Zvolenské dve päťky hrali proti jednej kvalitnej ucelenej prešovskej, no aj napriek tomu nestrácali Zvolenčanky nádej  a hráčky Syč-Kriváňová, Nagyová, Konôpková a ostatné ukázali svoj obrovský potenciál.

Od úvodných minút prvej štvrtiny hrali domáce hráčky dosť rozpačitým spôsobom, nevedeli nájsť jedna druhú na palubovke a tým si Prešovčanky utvorili náskok. Zvolenské dievčatá sa ale rýchlo spamätali a  doslova zaskočili súperky v tom, ako sa postavili na odpor a stiahli z náskoku, ktorý bol po prvej štvrtine 16:21.

V  druhej štvrtine znova súperky prekvapili značne rýchlou hrou, na ktorú veľmi ťažko hľadali domáce ženy odpoveď, ale treba povedať, že sa držali statočne. 23:43.

Po prestávke si žiadne družstvo nedarovalo ani len jednu loptu a keď  dala súperka kôš, tak odpoveďou bol kôš na opačnej strane palubovky a takto sa to nieslo počas celého zápasu. 48:68.

Záverečná štvrtina bola najviac dramatická, vynikajúco hrajúce Prešovčanky mali čo robiť s domácimi Zvolenčankami, ktoré bravúrne hrali a dá sa povedať, že takúto hru, ako v tejto štvrtine som dlho nevidel. 75:91.

Výsledok síce nehovorí v náš prospech, ale herný prejav zvolenských dievčat v niektorých situáciách bol neskutočný a nestrácali nádej do poslednej minúty zápasu.

Priebežné poradie po 5. kole

  • 1. TYDAM UPJŠ Košice, 2. BK EILAT PU Prešov, 3. BK ZŠ Zvolen, 4. ŠKBD SNV

Video zostrih – BK ZŠ Zvolen v bielom – doporučujem tlačidlo HD na videu

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading