• Pi. apr 19th, 2024

Míľová oslava matiek na Sliači 2012

Autor IMG_1979

máj 13, 2012 , , ,
mila-pre-mamu-sliac
Foto: JánŠtevonka.

Mestské kultúrne stredisko Sliač v spolupráci s Úniou materských centier a Rodinným centrom Sliač pripravili na Slovensku už tradičné podujatie Míľa pre mamu, ktoré sa uskutočnilo 12.5.2012 v priestoroch ZŠ na Sliači.

Míľa pre mamu je už tradičnou a najväčšou oslavou Dňa matiek na Slovensku. Koná sa vždy v predvečer tohto sviatku. Pod týmto názvom sa skrýva zábavné popoludnie pre rodiny s deťmi.

Počas troch hodín bol pripravený nielen pre rodiny s deťmi bohatý kultúrno – spoločenský program na pódiu a aj na trávnatej ploche ihriska.

Míľa pre mamu odštartovala o 16:00 hod. a mohli sa do nej zaregistrovať všetci tí, čo spĺňali podmienky. Ich úlohou bolo prejsť okolo areálu pomyselnú míľu, v polovici trati si natrieť dlane farbou a otlačiť ich na papier a tak spečatiť splnenie úlohy. V cieli všetci zúčastnení dostali sladkú odmenu.

Na pódiu ako aj pod ním sa to hemžilo malými folkloristami, tanečníkmi, nebola núdza ani o recitáciu. Najväčšie ovácie si vyslúžil Komorný sláčikový orchester ZUŠ Sliač, ktorý v klasickom prevedení oživil najúspešnejšiu švédsku hudobnú skupinu ABBA.

Na trávnatej ploche bolo pripravených nespočetne veľa disciplín. Skákanie vo vreci, lovenie rybičiek z bazéna, skákanie na trampolíne, lukostreľba, vozenie na koníkoch a ďalšie. O spestrenie podujatia sa postaral aj požiarny zbor, ktorý ukázal šarvancom techniku a kúsok ďalej pán od polície pre zmenu praktikoval na detských rúčkach daktyloskopiu.

V priľahlých stánkoch sa okrem maľovania na tvár vyrábali a ozdobovali rôzne ručné práce a veľa ďalších zaujímavých vecí.

Záverom len toľko – akcia to bola vydarená aj napriek dažďu, ktorý sa v pravidelných cykloch objavoval a rušil podujatie. Podstatné však ostáva, že počas tejto akcie sme vzdali hold našim mamám, ktorým patrí naše poďakovanie, úcta a láska.

Video – doporučujem použiť tlačidlo HD na videu 

Foto

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading