• Št. apr 25th, 2024
piratsky-rozpravkovy-les-4
Foto: Ján Števonka.

Po týždennom odklade kvôli nepriaznivému počasiu zapríčinenému aj Medardom, sa napokon v nedeľu 17.6.2012 uskutočnila pri pamätníku v Kováčovej pri Zvolene akcia Pirátsky rozprávkový les.

Podujatie zorganizovalo OZ Gorazdík Kováčová spolu s obcou Kováčová a počas jeho trvania bolo pripravených aj veľa atrakcií a bohatý sprievodný program.

Na štarte dostala každá rodina inštrukcie a mapu, na ktorej bola vyznačená trasa s jednotlivými stanovišťami. Na každom stanovišti bolo treba splniť rôzne fyzicky náročné disciplíny, v niektorých bolo potrebné použiť aj rozum.

Po absolvovaní všetkých stanovíšť ich čakal v cieli vytúžený poklad v podobe sladkostí a rôznych vecných cien.

V samotnom cieli čakali na deti rôzne atrakcie, či už to bol nafukovací hrad, trampolíny alebo jazda na poníkovi. Najväčší rad sa však tvoril pri lukostreľbe a pri odchode sa rozžiarili nielen detské očká pri živej atrakcii v podobe psíkov a ich majiteľov z OZ Psíčkari-ZV.

Toto združenie si pripravilo program v dvoch vstupoch. Okrem ukážky poslušnosti psa sa blysol perfektnou ukážkou v dogfrisbee Michal Nichta so svojim psom Maximom.

Na záver len konštatovanie, že každý, kto na toto podujatie zavítal, si prišiel na svoje. Deti odchádzali šťastné, dospelí s dobrým pocitom a počasie napokon vyšlo tiež.

Gorazdík je spoločenstvo mladých ľudí vo farnosti Kováčová, ktorí združujú mládež a deti. Hlavným telesom združenia je spevokol Gorazdík, ktorý spieva na sv. omšiach. OZ Gorazdík organizuje rôzne podujatia pre deti a mládež ako letný tábor a rozprávkový les. Tento rok sme si vybrali pirátsku tématiku. Deti si mohli vyskúšať rôzne disciplíny, museli sa držať pirátskej mapy a nakoniec našli poklad. Počasie bolo výborné a celá akcia sa vydarila. Ďakujeme zúčastneným aj účinkujúcim. Hana Opálková, vedúca spevokolu Gorazdík.

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading