• Št. apr 25th, 2024

V divadle vo Zvolene Polepetko popletený ožije

Autor IMG_1979

nov 2, 2012 ,
Z ľava: Dominika Výrostek Misárová, Uršula Ferenčuková a Branislav Matuščin. Foto: Ján Števonka.

Petkopole – rzoprávak pr všetých, ktrí nikedy už ničo polpieltli á ahoj Polepetko, ja som princezná Pletana a ty si chcel povedať, že si Polepetko a že toto, o čom nám dnes porozprávaš je rozprávka o všetkých, ktorí už niekedy niečo poplietli.

Polepetko je ústrednou postavou novej pripravovanej pôvodnej slovenskej rozprávky, ktorú si vďaka neopakovateľnému humoru a hravým pesničkám obľúbilo už niekoľko generácií detí. Najznámejšia je jej televízna verzia, v ktorej sa zaskvel Miro Noga, ale aj rozhlasové spracovanie či novšie operné verzie.

A práve od 11.novembra sa objaví na divadelných doskách Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene v slávnostnej premiére a následne potom v reprízach práve táto rozprávka o Polepetkovi.

Dramaturgie sa zhostila Uršula Ferenčuková po boku scenáristu Jána Novosedliaka a režiséra Branislava Matuščina. V hereckom obsadení Polepetka a Pletany bude možné vidieť mladomanželov Daniela a Dominiku Výrostkovcov. Ďalšie postavy v hre hrajú Richard Sanitra, Iveta Marcinekoková, Michal Ďuriš a Ján Selecký.

Ako už bolo povedané, režisérom sa stal Branislav Matuščin a je to jeho štvrtá rozprávka tu v divadle ako povedala Uršula Ferenčuková. Zároveň pripomenula, že deti patria medzi divákov, ktorých si vážime a máme radi a je to troška iná práca robiť inscenáciu pre dospelých ako pre deti.

Pre lepšie pochopenie všetkého okolo tejto rozprávky si môžete pozrieť priložené video.

Počas premiéry si tvorcovia pripravili na záver jedno veľké prekvapenie, ktoré však nebudeme prezrádzať, ale rozhodne to bude veľká vec.

Ešte dodáme, že divadlo plánuje ísť v predvianočnom čase s týmto predstavením za krajanmi do Viedne, kde sa každoročne spolu stretávajú a aspoň takto im donesú časť toho, čoho sa  nemohli zúčastniť.

Viac info, ako aj možnosť rezervácie lístkov na jednotlivé reprízy je možné nájsť na stránke Zvolenského divadla.

A ak chcete 2 lístky do divadla na premiéru tak píšte na email adresu  zv-podujatia@live.com a ako predmed uveďte Polepetko. Žrebuje sa 5.11.2012.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading