• Pi. apr 19th, 2024

Mikuláš nezabudol ani na opustených psov v karanténnej stanici

Autor IMG_1979

dec 9, 2012 , ,
mikulas-v-karantennej-stanici-2012-zvolen-12
Mikuláš, čert a anjel. Foto: Ján Števonka.

V mrazivý ôsmy decembrový deň sa v priestoroch karanténnej stanice KSZV pri Unionke na Balkáne po minulom nultom ročníku uskutočnil tento rok už 1. ročník podujatia, ktoré je primárne určené pre psov ,,Mikuláš v karanténnej stanici.

Akciu zorganizovalo OZ Psíčkari-ZV spolu s karanténnou stanicou Zvolen a samotná akcia bola spojená so zbierkou potrebných vecí pre psov, ktorí sú tu umiestnení. (krmivo, deky, uteráky, plachty, hračky, obojky, vodítka).  Zámerom akcie bolo zároveň aj ukázať nielen obyvateľom mesta Zvolen, kde sa nachádza táto stanica a urobiť radosť samotným nechceným obyvateľom útulku tým, že sa im takto v značnej miere počas dňa návštevníci  povenujú.

Počas akcie bolo aj dostatok sprievodného programu v podobe niekoľkých venčení psov, cvičenia poslušnosti, módnej prehliadky, ukážky psovoda, kladenie otázok so psou tématikou okoloidúcim a veľa ďalšieho.

Za dobrovoľný príspevok deti dostali počas tejto akcie čaj a dospelí aj punč od šarmantnej obsluhy. Nechýbal tradičný chlieb s masťou a cibuľou alebo aj šmirkáz na chlebe.

O dobrú náladu sa starali aj tradičné postavičky veľký priateľský Mikuláš a Anjel a nechýbal ani čert, ktorého sa nikto nebál.

Počas dňa sa tu vystriedalo veľké množstvo návštevníkov, z ktorých veľká časť priniesla množstvo vecí pre tieto zvieratá, aby bolo o nich na dlhšiu dobu postarané, veď v tomto chladnom zimnom období potrebujú toho oveľa viac, ako po ostatné mesiace roka..

Videá – doporučujem použiť tlačidlo HD na videu

Miťa Luptáková – predstavenie KSZV a všetko okolo toho

Lucia Dvorská – predstavila ich združenie OZ Psíčkari-ZV

Ukážka poslušnosti

Módna prehliadka

Kladenie otázok 

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading