• St. apr 24th, 2024

Košické juniorky udávali tempo pod Pustým hradom

Autor IMG_1979

dec 17, 2012 ,
bk-zvolen-cbk-kosice-juniorky-2012-basketbal-8
Foto: ZV-podujatia.

Počas Adventu sa okrem rôznych koncertov, besiedok a podobne hrá aj basketbal. Kde inde ako v hale IX. ZŠ na sídlisku Západ.

V 9. kole v kategórii junioriek si svoje basketbalové zručnosti preveril domáci BK ZŠ Zvolen, ktorý privítal na svojej palubovke rovesníčky z CBK Košice.

V divácky atraktívnom zápase, hlavne však v úvode to vyzeralo pre naše dievčatá veľmi dobre, ale po prestávke Košičanky zabrali a vybudovaný náskok si už nenechali zobrať z rúk.

Úvod zápasu bol príznačný hernou bojovnosťou, po 5 minútach odohraného času bol stav 4:4. Tento stav dohnal košického trénera k zobratiu si oddychového času, aby dohovoril svojim zverenkyniam ohľadne slabšej obrany. Po prvých 10-tich minútach stav 12:17.

V druhej štvrtine začali súperky robiť na pohľad pekné herné kombinácie a divák v hľadisku bol neraz prekvapený pri pohľade na rôzne fintičky. Za stavu 17:29 si tentokrát zobrala oddych zvolenská trénerka. Po 20-tich minútach stav zápasu 17:35.

Po prestávke začali hrať košické hráčky ako vymenené. Darilo sa im na každom fronte a aj napriek snahe sa zvolenským dievčatám nedarilo dostatočne eliminovať súperky 29:47.

Posledná štvrtina sa niesla v podobnom duchu a súperky si strážili niekoľkobodový náskok až do konca zápasu 44:61.

Video zostrih – BK ZŠ Zvolen v bielom

Fotografie

Najbližšie si rozoberieme zápas s 1. BKD Michalovce, ktorý sa hral po tomto zápase, ale o deň neskôr.

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading