• Št. apr 25th, 2024

Zvolenské basketbalistky si vybojovali postup do Play off

Autor IMG_1979

mar 20, 2013 ,
bk-zs-zvolen-mbk-stara-tura-2013-zeny-basketbal-10
Foto: ZV-podujatia.

Počas víkendových dní v sobotu a v nedeľu sa uskutočnili dva odvetné basketbalové zápasy 11. a 12. kola v kategórii 1. Ligy žien (západ) medzi BK ZŠ Zvolen a MBK Stará Turá.

Vo februári naše ženy v Turej prehrali oba zápasy a boli teda všetci zvedaví, ako tieto dva odvetné zápasy dopadnú.

Pred týmito zápasmi bol tabuľkový stav mimoriadne bodovo vyrovnaný a práve ten nedeľňajší rozhodol o tom, ktoré ženstvo sa usídli v poslednom zápase na druhom mieste v tabuľke západnej časti za prvým BK Slovan Bratislava.

Pred samotným zhodnotením zápasov treba povedať, že na palubovkách i v hľadisku poriadne iskrilo, ale poďme pekne poporiadku.

V prvom zápase, ktorý sa začínal netradične o 19:30 hod. a divákov sa na ňom zúčastnilo vskutku neúrekom sa od začiatku až po záver lepšie darilo našim zvolenským ženám.

Po prvých dvoch štvrtinách, v ktorých naše ženy hrali svoju tradičnú hru a neznervózňovali sa nad niekedy zaujímavými zákrokmi rozhodcu sa im darilo držať niekoľkobodový náskok nad spoluhráčkami po prvej štvrtine 18:10 a druhej 41:29.

Tréner Turej Mgr. Tomáš Kačmarik sa snažil vštepiť svojim zverenkyniam do druhej časti hry pár užitočných rád. Hráčky však pôsobili dosť nervózne na palubovke a to ich vnútorne dosť blokovalo v ich hernej činnosti a tak po tretej štvrtine bol stav 59:40 a zápas nakoniec prehrali súperky 71:54.

Veľkú podporu zvolenským ženám priniesla povzbudzovacia kulisa v podobe volejbalových prvoligistov MVK Lokomotíva Zvolen, ktorí hnali naše ženy do popredia, čo nakoniec viedlo k ich vytúženému víťazstvu v zápase 71:54.

Vyjadrenie trénera Starej Turej Mgr. Tomáša Kačmarika k prvému zápasu

Tento zápas nám, ale totálne nevyšiel. Trpeli sme na fatálne chyby. Často krát sa stávalo, že naše hráčky ani nevedeli koho bránia. Jedno nedorozumenie striedalo druhé. Súper nás ničil rýchlymi protiútokmi. Pár krát sme sa v zápase dokázali priblížiť na malinký rozdiel v skóre, no domáci nám opäť odskočili. Domáce hrali veľmi tvrdo, niekedy aj za hranicou fair play, ale takto sa bojuje o lepšie miesto v tabuľke. Zvolen zaslúžene vyhral 71:54. V tomto zápase nie je koho vyzdvihnúť, bol to veľmi zlý výkon. Gratulujem domácim k zaslúženej výhre!

Video zostrih – prvý zápas BK ZŠ Zvolen v bielom

Druhý zápas, ktorý sa začínal v nedeľu doobeda mal vskutku zaujímavý priebeh, rozhodca pískal ako pískal, čo viedlo k tomu, že súperky značne znervózneli a toto všetko sa prenášalo do hry v podobe faulov. Nielen na palubovke to počas zápasu iskrilo, ale aj v hľadisku si fanúšikovia jednotlivých táborov vymenili slovnú prestrelku nielen na margo rozhodcov, ale aj samotných hráčok.

Priebeh zápasu bol od samého začiatku až po remízový stav na konci každú štvrtinu tesný maximálne o tri body a hráčky v oboch táboroch predvádzali svoje herné kvality. Jednotlivé štvrtiny sa končili v skóre: po prvej štvrtine 11:10, druhej 22:21, tretej 30:32 a na záver 42:42.

Zápas sa v riadnom hracom čase skončil remízou 42:42 a tak po krátkej prestávke nasledovalo 5 minútové predĺženie. Samotné predĺženie mali pod kontrolou súperky, ale húževnaté a v lepšej psychickej pohode hrajúce Zvolenčanky po pár vynikajúcich akciách sa ujali vedenia a dotiahli zápas k víťaznému koncu 56:50, za čo im treba rozhodne pogratulovať k postupu do Play off v ktorom budú hrat doma 6. a 7.4.2013 proti BK EILAT PU Prešov

Vyjadrenie trénera Starej Turej Mgr. Tomáša Kačmarika k druhému zápasu

Viacerí čakali, že toto už bude len povinná jazda pre Zvolen. No od začiatku zápasu, ako keby nastúpilo úplne iné družstvo Starej Turej. Dievčatá hrali bez rešpektu a nezľakli sa domácich líderiek. Prvá sa takmer absolútne nevedela presadiť. Druhej líderke sme zobrali 5 lôpt z rúk. Z pohľadu taktiky sme zmenili jednu zásadnú vec a tá nám parádne vychádzala. Dôležité je ale, že sme hrali oveľa agresívnejšie. Celý zápas bol ladený veľmi defenzívne a nikomu sa nedarilo v ofenzíve. Väčšinu zápasu sme mierne viedli my. Necelú minútu pred koncom sme vyhrávali o 4 body a bol som si istý, že víťazstvo je už naše, lebo súper sa nevedel presadiť. Kika faulovala pri streľbe. Jedna naša hráčka nešportovo protestovala a dostala technickú chybu.

Vtedy do mňa vošlo 1000 bleskov a nevedel som, čo skôr. Vedel som, že je zle. Zvolen premenil 4 trestné hody a mali loptu z boku. Zápas dotiahli do predĺženia. Bola to nesmierna chyba, ktorá nás stala víťazstvo. Ak by sme boli slušní, tak dajú dva trestné hody a my držíme loptu do konca zápasu. Vyfaulovala sa nám potom aj Radka a Ema a prehrali sme po predĺžení 56:50. Boli sme nesmierne smutní, no ak sa nevieme správať, nemôžeme vyhrávať.

Video zostrih – druhý zápas BK ZŠ Zvolen v bielom

Fotogaléria: BK Zvolen – MBK Stará Turá 2013

Najbližšie 

Zvolenské ženy budú hrať 6. a 7.4.2013 doma proti BK EILAT PU Prešov a čas stretnutia budeme aktualizovať.

Článok foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading