• Pi. apr 19th, 2024

Vodou spod storočného buka sa krstilo CD Jozefa Martinského

jozef-martinsky-iveta-bystrianska
Jozef Martinský a Iveta Bystrianska.
Foto: Ján Števonka.

V piatkový podvečer 17.5.2013 sa uskutočnilo v sále DK ŽSR  vo Zvolene hudobno-tanečné podujatie, okorenené krstom nového sólového CD Jozefa Martinského, popredného speváka ľudových piesní a jeho hostí pod názvom Povedzte mojej materi.

Ani táto udalosť sa neobišla bez významných hostí a tak v tento večer do tanca i spevu hral Temperament Cimbal Orchestra, na ľudovú nôtu tancovala skupina SFINX a samotný Jozef Martinský si aj zaspieval a aj trochu zatancoval s Ivetou Bystrianskou.

Pred samotným aktom krstu povedal pár slov Michal Oťapka z Temperament Cimbal Orchestra: ,,Naše druhé spoločné dieťa je na svete, nech sa dobre počúva a budem rád, ak sa niekedy v budúcnosti dočkáme aj tretieho CD.“  Jozef Martinský krstil CD ako sám povedal –  fľašou s dobrou vodou pramenistou spod storočného buka, ktorú poznáme pod názvom pálenka.

Jozef Martinský o sebe povedal

Nuž čo, začal som dozrievať na chlapa, začali sa mi dievčence páčiť, nuž tak som sa oženil, čo už. Nuž viete, prišla rodina, deti, tak sa bolo o ne treba postarať a spev išiel bokom. Po čase, keď už deti odrástli, prišli aj vnúčatá, tak zase mi začali žilky mykať  Prišla ponuka od chýrneho predníka ľudovej hudby Ďatelinka Ondreja Molotu na nahrávanie štvrtého CD a túto ponuku som prijal a potom od tej nahrávky sa začala spolupráca s ľudovou hudbou Ďatelinka,  ktorá trvala 15 rokov. Okrem toho sa mi podarilo účinkovať  a nahrávať CD s ľudovou hudbou Mateja Kováča z Hrochote a po niekoľkých  desiatkach rokov som sa stretol aj s predníkom Róbertom Gašparom, s ktorým sme tiež nahrávali CD Pri poháriku. Takže to bolo milé stretnutie s týmto vynikajúcim primášom po takmer troch desiatkach rokov.

Jozef Martinský, Iveta Bystrianska a Temperament Cimbal Orchestra

TS SFINX – Banská Bystrica

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading