• St. apr 24th, 2024

Sto múch bzučalo na pódiu v Charisme

Autor IMG_1979

júl 17, 2013 , ,
sto-much-charisma-2013-zvolen-1
Foto: Ján Števonka.

Hudobných koncertov v rôznych podnikoch vo Zvolene sa dá počas týždňa napočítať veľké množstvo a tvrdenie, že sa tu vo Zvolene nič nedeje a skapal tu pes, nie je až také pravdivé, ako sa na prvý pohľad zdá.

Je pravdou, že niektoré kapely vymetajú podnik za podnikom v meste a takto rotujú dookola, ale tak či onak sem raz za čas zavítajú kapely, ktoré sa tu už dlhšie neukázali a rozhodne ich kvality a hudobný prejav stoja za povšimnutie.

Jedna taká kapela, ktorá istotne zaujme na prvý pohľad nielen výzorom, ale aj hudobným prejavom je kapela Sto múch, ktorá tu vo Zvolene, konkrétne v Charisme v auguste minulého roku odohrala svoj koncert.

Teda takmer po roku tu boli opäť v sobotu 13.7.2013 a opäť v Charisme rozprúdili patričnú zábavu,  pri ktorej si človek oddýchol a zabudol  aspoň na chvíľu na svet okolo seba.

Poďme si teda povedať niečo o kapele Sto múch, ktorá vznikla vo februári 2005 v Banskej Bystrici. Nositeľom myšlienky Sto múch je hudobník a pesničkár Juraj Haško. Je autorom významnej väčšiny piesní, ktoré sú zaznamenané na doposiaľ vydaných CD. Sto múch interpretuje autorskú hudbu. Pri tvorbe piesní a ich interpretácii kladú dôraz na „slovenský spev“ a jeho zrozumiteľnosť, zvukomalebnosť, (inštru) mentalitu členov skupiny, neprekračujúcu vlastné možnosti.

Zostava Lucia Žiaková – spev, Marcela Vilhanová – saxofón, akordeón, spev, Juraj Haško – klávesové nástroje, spev Martin Novák – gitara, Miroslav Páv – basová gitara, Ján Fiala – bicie nástroje

Nech sa páči video a keďže minule sme dali vtipnejšie (Zajka), teraz to bude niečo vážnejšie.

Sto Múch 

Fotografie

Najbližšie sa môžete tešiť na koncert Sweet Little Chicks – swing 20-tych a 30-tych rokov minulého storočia a iné jazzové štandardy. Toto všetko a ešte podstatne viac už  v sobotu 20.7.2013

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading