• Pi. apr 19th, 2024

Katarína Rosinová krstila v divadle CD Zo srdca Slovenska

katarina-rosinova-1
Uprostred Katarína Rosinová. Foto: ZV-podujatia.

Prvá decembrová sobota bola pre priaznivcov folklóru iste výnimočná, nakoľko sa v divadle J.G. Tajovského konala fantastická akcia okorenená aj krstom CD.

V divadelnej sále sa po pol šiestej začal hudobno-tanečný blok na čele s hlavnou protagonistkou Katarínou Rosinovou, ktorá,  ako už bolo spomenuté, v závere pokrstila svoje nové CD pod názvom Zo srdca Slovenska.

Počas takmer dvojhodinového uceleného programu plného hudby, spevu a tanca sa spolu s Katarínou Rosinovou na jednom pódiu predstavili  asi tí najlepší účinkujúci, ktorí priniesli fantastický folklórny zážitok.

Primášom hudobnej zložky bol a na husle hral hudobný virtuóz Viliam Didiáš, cimbal rozozvučal Martin Budinský, na kontrabas hral Erik Bartoš, violy – Peter Koza a Milan Hronček.

Popri Katkinom speve spievali aj sólo speváčky Veronika Šabľová, Anežka Trubenová a Miriam Mikulášiková, všetky tri z Univerzitného folklórneho súboru Mladosť z Banskej Bystrice, ktorý sa mimochodom tento rok na Akademickom Zvolene 2013 stal Laureátom Akademického Zvolena 2013.

Na fujare a píšťalke zahral Igor Danihel a fantastické tanečné umenie predviedol tanečný umelecký súbor Čarovné ostrohy.

Na záver podujatia sa krstilo spomínané CD, ktoré prišli pokrstiť Katkini krstní synovia Marek a Miško a jej dobrá kamarátka Hanka – všetci traja deťúrence.

A čím sa krstilo?

Zelenou halúzkou, namočenou v džbáne s pramenitou vodou a každé z detí pekne toto CD pošľahalo. Po krste si deťúrence spolu s muzikantmi zaspievali všetkým dobre známu Kukulienku.

Pred posledným prídavkom Od Kolieska všetkým Katarína Rosinová zo srdca poďakovala a povedala, že dúfa, že sa všetkým program páčil a že budú naďalej takto šíriť krásu ľudovej piesne. Ďalej povedala, že keď si doma pustíme cédečko, budeme si spievať a budeme k sebe milší,  vrátime sa k naším hodnotám, k bohatstvu našich predkov a budeme k sebe aj v tomto vianočnom čase trochu bližšie.

A aké to celé predstavenie bolo? Nuž niečo neskutočné a po všetkých stránkach dokonalé, ale aby sa nepovedalo, že preháňam, nech sa páči videá ako dôkaz.

Katarína Rosinová – krst CD

Čarovné ostrohy 

Od kolieska

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka. 

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading