• Št. apr 25th, 2024

20. ročník Štefanského futbalu priniesol víťazstvo Modrým

cerveni-verzus-modri-2013-zvolen-2
Kompletná zostava. Foto: ZV-podujatia.

Na Štefana 26.12.2013 sa konal na ihrisku VI. ZŠ na sídlisku Zlatý potok jubilejný 20. ročník tradičného Štefanského futbalového zápasu Červení verzus Modrí.

V tento jubilejný ročník bolo pre všetkých, čo si našli čas a prišli a veru bolo ich neúrekom dopriate po minuloročnom hmlistom počasí pekné počasie bez snehu. Ako zvyčajne sa predávali lístky na tombolu a v rámci 20. výročia Štefanského futbalu bola dostupná na kúpu aj 40 stranová brožúra plná informácii i zaujímavostí z rokov minulých. Samozrejme nemohol chýbať bufet, ktorý ponúkal rôzne nápoje na zohriatie a veruže v závere bolo fanúšikom pekne veselo.

O tradičný výkop sa postaral už teraz bývalý predseda BBSK Vladimír Maňka a po necelej minúte hry ako to už zvyčajne býva sa zastavila hra a minútou ticha sa uctila pamiatka tých  futbalistov, pre ktorých si prišla v roku 2013 zubatá. Tento rok sa uctila pamiatka  dvoch – Tomáša Huňadyho, ani nie 18-násť ročného odchovanca zvolenského futbalu a 57 ročného Róberta Mužíka, člena technického tímu, ktorý zabezpečoval prípravu hracej plochy na Štefanské zápasy.

V prvom polčase bolo vidieť veľa zaujímavých herných situácií a celkovo v ňom padlo 5 gólov, viac však do brány Červených 2:3. Po prestávke sa podstatne viac angažovali v hre Modrí, ktorí aj zásluhou Martina Svinteka dotiahli tento zápas do víťazného konca v pomere 4:6.

Červení verzus Modrí 

Po samotnom dueli sa konala tombola, v ktorej bolo tento rok 40 vecných cien od štedrých sponzorov a ako minulý ročník, tak aj tento rok bola hlavná cena kapor, z ktorého sa tešila jedna žena.

Fakty zápasu

Góly – Modrí: Ján Rausa, Ján Bíreš, Martin Svintek, Michal Kosorín, Lukáč Roziak, Marek Borgoň

Súpiska

Červení – Tréner: Jozef Grolmus a Vedúci mužstva: Milan Bešinský

  • Hráči: Marian Borgoň, Robert Kulich, Peter Grajciar, Paťo Kudlík, Peter Lihan, Juraj Mazúch, Ján Slančík, Miro Muráň, Ján Turkota, Peter Líška, Ján Ťavoda, Juraj Zaturecký, Peter Hanes, Majo Koreň, Blažej Špaňo, Marek Šimkovič, Peter Kováč, Igor Novosad, Pavlíni, Peter Mazúch, Milan Kujan, Patrik Konôpka, Jaro Gunár, Michal Hromádka, Matej Tužinský,

Modrí – Tréner: Ján Ligáč a Vedúci mužstva: Július Borgoň

  • Hráči: Ján Rausa, Peter Vegh, Ján Bíreš, Martin Svintek, Turkota ml, Ladislav Páleník,Daniel Valach, Michal Kosorín, Ján Šaler, Jozef Ježík. Maroš Flašík, Ján Ďurčík, Lukáč Roziak, Martin Hraško, Marek Borgoň, Pavol Kováč, , Dušan Vojtek, Ján Kováč, Plesník, Lukáč Hoger, Tomáš Ďubek, Juraj Cingel.

Bilancia Dvadsaťročia Červení – Modrí

  • Stav série 19. ročníkov a (s nultým ročníkom) – výhry – 5 (5), prehry – 4 (4), remízy – 10 (11), pomer gólov – 103:103 (107:107)
  • Najviac gólov hráča v jednom zápase – 6 – Peter Lihan v X. ročníku v roku 2003
  • Najviac gólov v jednom zápase – 26 v X. ročníku v roku 2003
  • Najstarší hráč – Béla Mozoláni – 63 rokov (VII.ročník v roku 2000)
  • Najstarší strelec – Béla Mozoláni – 63 rokov (z 11 m v VII. ročníku 2000)
  • Najčastejší výsledok – 6:6 a 4:4 (po 4-krát)
  • Najvernejší aktér zápasu – rozhodca Peter Ligáč 19 – krát

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading