• Pi. apr 19th, 2024

Famózne diela na výstave ,,Nie je to tak ďaleko.“

nie-je-to-tak-daleko
Aj takéto fantastické diela nájdete na výstave. Foto: ZV-podujatia.

V stredu sa o 17-tej konala na Starej radnici vo Zvolene vernisáž výstavy Braňa a Vladimíra  Jánoša ,,Nie je to tak ďaleko.“

Pred otvorením vernisáže na akordeón hral Miroslav Gálik, ktorému sekundovala na husliach a spevom jeho zvyšná partia.

Úvodného slova sa ujal Robo Vasil z odboru kultúry, ktorý povedal pár viet z histórie až po súčasnosť tohto radničného priestoru, kde sú diela vystavené.

Po úvode odovzdal slovo poslancovi mestského zastupiteľstva Miroslavovi Gálikovi, ktorý je príbuzným oboch pánov.

Pán Gálik všetkým srdečne poďakoval, že si našli čas a prišli na Starú radnicu a prejavil radosť z toho, že sa podarilo umiestniť do tohto priestoru tvorbu oboch jeho bratrancov.

Vladimír Jánoš sa venuje architektonickej tvorbe a diela tu vystavené sú výsekom za posledné tri roky na tému mestská vila a je to výber tvorby so zaujímavými investormi, nakoľko táto spolupráca a výsledok je závislý od oboch strán. Všetko to začalo rekonštrukciou mestskej vily v roku 1940 v Banskej Bystrici, kde sa objavil nový závan života nového priestorového riešenia.

Podľa Vladimír Jánoša je najzaujímavejšie to, že sa stretol s tým, že na Slovensku existujú osvietení investori, ktorí chcú stavbu dotiahnuť do posledného klinčeka až po zariaďovanie.

Braňo Jánoš bol podstatne strohejší, avšak aj on prejavil vďaku, že si našlo toľko ľudí čas a prišlo sa pozrieť.

Nie je to tak ďaleko

Fotografie

Nám už zostáva povedať  len toľko, že rozhodne výstava prekvapí nejedného z Vás.  Výstava na Starej radnici potrvá do 7.3.2014 PO – PI od 8:00 do 16:00 hod.

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading