• Št. apr 25th, 2024

Aj štúrovci plesali

Autor IMG_1979

feb 21, 2014 ,
aj-sturovci-plesali-2
Zábava na plese bola až do rána bieleho.

“Znie to zaujímavo, ale za 95 rokov fungovania nášho gymnázia, je toto prvý študentský ples…” znela časť otváracieho príhovoru moderátora podujatia. Je to tak, historicky prvý študentský ples gymnázia Ľudovíta Štúra má na svedomí Školská Študentská Rada pri Gymnáziu Ľudovíta Štúra vo Zvolene, ktorá zabezpečila úžasnú zábavu počas celého večera a noci. Udalosť sa konala v divadelnej reštaurácii Jozefa Gregora Tajovského 14.2.2014.

Celá myšlienka vznikla v hlavách študentskej rady a jej koordinátorky Veroniky Hamplovej, za výraznej pomoci riaditeľky gymnázia Evy Chylovej. Za najproblematickejšiu etapu prípravy plesu považuje Matej Miklian, jeden z organizátorov, prvotný skepticizmus zo strany študentov: “Na koľko sa u nás ples ešte neorganizoval, nikto nevedel, čo má očakávať. Ďalším problémom bolo to, že dátum vychádzal na Valentína a kopa študentov si myslela, že musia prísť v páre. Avšak, hlavnou myšlienkou bolo zoznámiť študentov a nadviazať medzi nimi nové priateľstvá, preto sme vymysleli časť programu s názvom Valentínska zoznamka.” Nakoniec sa kapacita musela zvýšiť dva krát na 120 miest a lístky boli vypredané za dva týždne.

Počas večere či diskotéky hrala živá kapela – duo Michal Kamenský a Dalibor Zmoraj. Tí sa ďalej striedali s DJ-om. A diskotéku zas vystriedala bohatá tombola. Sponzori naozaj nešetrili a tak ste mohli vyhrať všeličo. Od kartónu jogurtov a nemrznúcej zmesi do odstrekovačov, cez retro slnečné okuliare či psychiatrické vyšetrenie, až po hlavnú cenu – fotoaparát. Moderátor, už vyššie spomínaný Matej Miklian, neúnavne bavil publikum celú noc. O desiatej sa účastníci, pozerajúc na oblohu, presunuli pred divadlo, kde bol odpálený veľkolepý ohňostroj. Až do tretej rána ďalej fičala diskotéka a švédske stoly.

Ohlasy na seba nenechali dlho čakať. Každý bol spokojný a niektorí maturanti dokonca tvrdili, že ples bol lepší ako ich stužková. Už teraz je každému jasné, že to nebol posledný ples a z tejto akcie urobí gymnázium tradíciu. Všetci sa tešia, čo prinesie budúci rok.

Fotografie

Článok: © Nicole Regecová. Foto: Sofia Balážová.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading