• Št. apr 25th, 2024

Divadelné DOD s Polepetkom a tvorivými dielňami

Autor IMG_1979

máj 3, 2014 ,
dod-djgt-2014-zvolen-9
Získať podpis hercov na kartu chceli azda všetky deti. Foto: ZV-podujatia.

V poradí už jedenástykrát sa konal v DJGT tradičný Deň otvorených dverí, počas ktorého dostali všetci, ale hlavne deti možnosť spoznať zákulisie divadla a v rámci tohto dňa sa aj príjemne zabaviť.

Divadlo si pripravilo na tento deň program v podobe divadelného predstavenia rozprávky Polepetko, ktorá bola takým tromfom divadla, že už hodinu vopred tu čakalo pár detí s rodičmi, aby sa  dostali na toto predstavenie a veru divadelná sála praskala vo švíkoch. Následne potom sa mali konať tvorivé dielne.

Rozprávka s chytľavými pesničkami je známa z televízneho spracovania s Mirom Nogom v hlavnej úlohe. Ten prišiel aj na premiéru v roku 2012 a na záver si zaspieval so zvolenským Polepetkom ústrednú pesničku.

V hereckom obsadení Polepetka a Pletany bolo možné vidieť Daniela a Dominiku Výrostkovcov. Otca, stráž 1, komorníka a kuchára hral Richard Sanitra. Matku, stráž 2, komorníka a kuchtíka hrala Iveta Marcineková. Zbojníka Zubadla Michal Ďuriš a kráľa Ján Selecký.

Po Polepetkovi pokračoval program dňa v hornom foyeri divadla v podobe autogramiády s hercami, maľovalo sa na tvár a dievčatá, ktoré zvyčajne trhajú lístky a rozdávajú program si tu pripravili tvorivé dielne na motívy rozprávky Polepetko. Deťúrence si mohli maľovať, pliesť z papiera rôzne veci ako aj vyrobiť kráľovskú korunu. Samozrejme mladým slečnám sa páčilo vyrobiť si z korálkov  na bavlne náramky a veľa ďalších zaujímavých predmetov.

Nuž, ďalší ročník DOD je za nami a opäť to bol príjemne strávený deň  v príjemnej spoločnosti a s pútavým programom.

Fotografie

 

Článok a foto: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading