• Pi. apr 19th, 2024

Sezóna 2013/14 v ŠKK Zvolen bola plná fantastických výsledkov

skk-zvolen-2014-1
Na foto ( z lava): pretekárky: Barbora Čunderlíková, Dominika Chovancová, Dominika Nociarová, Alexandra Prímusová, Andrea Gaálová, Emília Buchová, Karin Ištokovičová, Laura Debnárová, Dorota Marková, v zadu: trénerka Jana Zrubecová. Foto: Vladimír Vlček.

TS – Záverečným karnevalom ukončil Športový krasokorčuliarsky klub mesta Zvolen (ŠKK) svoju v poradí už 5. súťažnú sezónu. Celkom 9 krasokorčuliarok – vlastných odchovankýň – Barbora Čunderlíková, Dominika Chovancová, Emília Buchová, Dorota Marková, Laura Debnárová, Karin Ištokovičová, Alexandra Prímusová, Dominika Nociarová a Andrea Gaálová sa zapojilo do série 15. kôl Slovenského pohára (SP). Z kurzu základov korčuľovania, ktorý absolvovalo viac ako 120 prihlásených detí a viac ako 30 dospelých, ich postúpilo do našej kraso prípravky zatiaľ 10.

Krasokorčuliarky ŠKK Barbora Čunderlíková a Emília Buchová okrem súťaží SP absolvovali aj svoju premiéru na zahraničnom ľade – v Budapešti sa zúčastnili 7th Santa Claus Cupu 2013, kde si viedli veľmi dobre. Emília Buchová v kategórii cubs girls 2004 v konkurencii 15 pretekárok obsadila nielenže 6. miesto, ale zo slovenských účastníčok sa umiestnila najlepšie. Barbora Čunderlíková v kat. cubs girls 2003 sa umiestnila na 12. mieste z 22 štartujúcich zo 7 krajín. Umiestnením v redukovanom rebríčku SP do 12 miesta si Barbora Čunderlíková v 10-ročných nádejach (N10) a Laura Debnárová v kat. N8 vybojovali účasť na Majstrovstvách SR – našej najvyššej národnej krasokorčuliarskej súťaže. Barbore patrí 8. miesto a Laure 7.miesto na Slovensku. Ďalšia talentovaná krasokorčuliarka ŠKK Emília Buchová v kat. N9 sa na M-SR neprebojovala, aj keď svojimi výkonmi tam rozhodne patrila. Obsadila 17. miesto v SP zo 43 štartujúcich 9-ročných nádejí Slovenska.

V súťažnej sezóne 2013/2014 svoj materský klub ale aj mesto Zvolen reprezentovali aj 7-ročné nádeje – Alexandra Prímusová, Dominika Nociarová a Andrea Gaálová – pre všetky 3 dievčatká to bola zároveň aj ich premiéra na súťažiach SP. V N8 sa darilo Laure Debnárovej – okrem 7. miesta na M-SR obsadila so 144 bodmi 11. miesto spomedzi 36 dievčat v SP. Karin Ištokovičovej v tohto sezónnej súťažnej premiére patrí v N8 29. miesto. V N9 Emília Buchová so 109 bodmi sa v konkurencii 43 dievčat umiestnila na 17. mieste a Dorota Marková so 75 b. na 26. mieste. V N10 Barbore Čunderlíkovej so 154 bodmi patrí 10. priečka v SP a Dominike Chovancovej 26. miesto z 29 štartujúcich. Barbora Čunderlíková a Laura Denárová sa stali držiteľkami sošky krasokorčuliarky – trofeje pre najúspešnejšie reprezentantky ŠKK pre sezónu 2013/2014.

V uplynulej sezóne štartovalo v SP až 249 krasokorčuliarov v 12 kategóriách z 27 klubov Slovenska. Dievčat bolo 214 – 14 junioriek, 25 starších a 27 mladších žiačok, 148 nádejí – N10 – 29, N9 – 43, N8 – 36 a N7 – 40. Chlapcov súťažilo 35 – 3 juniori, 4 starší a 5 mladších žiakov, 11 mladších a 12 starších nádejí.

Okrem tréningov na ľade všetky dievčatá absolvovali aj “suché” tréningy, baletnú a tanečnú prípravu. V letnom období klub usporiadal aj kurz in-line korčuľovania, ktorého sa zúčastnilo viac ako 40 detí ale aj 17 dospelých. Tréningy viedli naše trénerky Kamila PeničkováDušana Lehocká spolu s Janou Zrubecovou a Marcelou Vavrincovou, ktoré sú licencované in-line inštruktorky.

Popri tréningoch a súťažiach klub pripravoval priebežne nielen pre svojich členov aj rôzne mimo súťažné akcie – Halloween na ľade, Mikulášsky karneval a na konci sezóny záverečný karneval, na ktorom nechýbala ani tradičná torta pre všetky zúčastnené deti. O živote ŠKK okrem info na webovej stránke http://www.krasozvolen.sk sme informovali aj v pravidelne vydávanom klubovom bulletine.

Novú súťažnú sezónu 2014/2015 začne ŠKK mesta Zvolen s 9 pretekárkami a 10 deťmi v kraso prípravke letnou prípravou už od mája. Je potešiteľné, že záujem o krasokorčuľovanie z roka na rok stúpa. Garantom je aj stabilný tím 5 tréneriek na ľade – Marcela Vavrincová, Dušana Lehocká, Kamila Peničková a Dáša Melicheríková, ktoré si svoju odbornosť a kvalifikáciu neustále zvyšujú absolvovaním seminárov a sústredení, ale v neposlednom rade aj vedením hlavnou trénerkou Janou Zrubecovou, ktorá je v kraji jedinou profesionálnou trénerkou krasokorčuľovania s najvyššou trénerskou kvalifikáciou a bývalou najúspešnejšou krasokorčuliarskou pretekárkou v histórii zvolenského krasokorčuľovania od jeho vzniku v roku 1971.

skk-zvolen-2014-1

TS a foto: Vlado Vlček

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading