• Št. apr 25th, 2024

Rarita Zvolena z GĽŠ

odhalenie-televizie-gym-ludovita-stura
Slávnostné odhalenie študentskej televízie. Foto: ZV-podujatia.

V prvú júnovú stredu tohto roka sa konala v priestoroch zvolenského Gymnázia Ľudovíta Štúra väčšia slávnosť.

Tou slávnostnosťou bolo uvedenie do života študentskej televízie, ktorá vznikla v hlave Mateja Mikliana.

Realizačný tím televízie tvoria študenti gymnázia a to konkrétne Matej Miklian ako generálny riaditeľ, Filip Čonka (programový riaditeľ) a túto dvojicu dopĺňa na poste šéfredaktorky Nicole Regecová.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnilo niekoľko vzácnych osobností. Nechýbala samozrejme riaditeľka  gymnázia PhDr. Eva Chýlová, víceprimátor mesta Zvolen Mgr. Juraj Družbacký, Ing. Lenka Balkovičová – poslankyňa Mestského zastupiteľstva a Patrik Herman – známa to osobnosť televíznej obrazovky.

Úvodného slova sa ujal generálny riaditeľ televízie Matej Miklian, ktorý v úvode všetkých prítomných pozdravil a následne predstavil prítomných vzácnych hostí.

Následne všetkým prítomným ozrejmil, čo je študentská televízia. Na túto otázku všetci hľadali odpovede a dnes sa dozvedeli, že študentská televízia má slúžiť na to, aby sprostredkovala informácie už len jedným pozretím na panel a aby ste už za tú minútu videli, čo sa v škole nové deje a omnoho viac počas veľkej prestávky.

Pred samotným slávnostným odhalením televízie povedala pár slov najskôr riaditeľka gymnázia  alebo matka televízie – ako ju  nazval pán Miklian. PhDr. Eva Chýlová povedala, že nebyť študentskej rady a hlavne Mateja Mikliana, tak by táto televízia nebola.

Víceprimátor mesta Zvolen upriamil svoju reč na to, že je veľmi rád, že mohol byť pri zrode tejto fantastickej myšlienky a po rozhovore s týmito mladými ľuďmi došiel k záveru, že túto televíziu chce podporovať od samého začiatku a verí, že ďalšie finančné prostriedky budú poskytované v najbližšej dobe a zaželal jej všetko najlepšie.

Ing. Balkovičová povedala, že  ak si chystáte pre seba nejaký vlastný program a spúšťate študentskú televíziu, to je projekt, ktorý naozaj  spestrí Váš celý študentský život a zároveň zakorení spomienky zo študentských čias na dlhý čas.

patrik-herman-matej-miklian-1
Patrik Herman a Matej Miklian

Patrik Herman v úvode poznamenal, že po dlhom čase mal trému a prekvapil ho hojný počet  prítomných ľudí aj z radov študentov a vtipne poznamenal, že pri otvorení jednej nemenovanej televízie (TV Markíza) – pozn. redakcie, pred 18-timi rokmi nebolo toľko ľudí, ako je teraz tu. Ďalej povedal, že je úžasné, že vzniklo niečo, čo nemá každá škola, takže naozaj klobúk dole. Na inšpiráciu doniesol a nechal kolovať jednu zo sošiek, ktorú získal na prestížnom udeľovaní cien OTO (osobnosť televízie Markíza).

Po úvodných rečiach sa už prešlo k slávnostnému odhaleniu televízie.

Počas odhalenia a stiahnutia obligátneho rúna sa na obrazovke odpočítaval čas a k jej štartu a na záver zazneli aj rany z delobuchu s konfetami a týmto sa dala považovať televízia za otvorenú.

Na záver sa krájala torta.

My sa pripájame k blahoželaniam a prajeme televízii veľa rokov úspešného fungovania a veľa priaznivých ohlasov. Samozrejme, že sa budeme informovať  o jej ďalšom fungovaní a už čoskoro Vám prinesieme ďalšie informácie.

Fotografie

Článok foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading