• Pi. apr 19th, 2024

Zvolen Patriots získal bronz po zápase v Budči

zvolen-patriots-pilsen-patriots-14
Zvolen Patriots v červenom. Foto: ZV-podujatia.com

Máme bronz, respektíve náš klub amerického futbalu Zvolen Patriots v sobotné popoludnie aj v oklieštenej zostave poriadne popreháňal svojho súpera Pilsen Patriots v pomere 30:20 a to všetko sa konalo na ihrisku v Budči.

Možno si kladiete otázku, prečo proti Plzeň Patritots a prečo v Budči, nuž asi takto:

Zvolen Patriots hrá v kategóriI B českej ligy amerického futbalu a ihrisko v Budči preto, lebo ihrisko na dopravnej vo Zvolene nespĺňa pravidlá pre veľký futbal.

Vráťme sa však opäť na Budču a k boju o 3. miesto, ktoré sa podarilo udržať aj napriek tomu, že súper mal trojbodový náskok z prvého zápasu u nich doma, takže mohol kľudne v tomto zápase aj prehrať. Zvolen potreboval na získanie tretieho miesta v tabuľke o štyri a viac bodov. Vyhral o 10 a tak mu  po tomto zápase prináleží fantastická bronzová pozícia.

Súpiska

Zvolen Patriots

  • Filip Izrael, Michal Rovňan, Michal Marko, Dominik Gonda, Henrich Štrobl, Martin Badinka, Filip Čupka, Matúš Macko, Lukáš Dančo, Peter Šťastný, Tomáš Novák, Ondrej Štubniak, Michal Slašťan, Aleš Slúka, Kamil Kontšek, Jakub Čako, Peter Polák, Lukáš Kopčan, Miloš Mošať, Jakub Titurus, Piotr Wałoszek, Tomáš Kosa, Ľuboš Paprčka, Ivan Rovňan

Konečná tabuľka asi takto  – Výhra – Remíza – Prehra – Skóre


  1. Ostrava Steelers      5      0      0      16 2:12
  2. Prague Hippos          4      0      1      153:83
  3. Zvolen Patriots         1      0      5      75:193
  4. Pilsen Patriots          1      0      5      88:190

Aj napriek tomu, že sa hralo v Budči a nastal čas dovoleniek našlo sa dosť fanúšikov, ktorí prišli podporiť našich hráčov.

Zápas bol po májovej kritike fundovane komentovaný a počas zápasu ako aj cez prestávku sa o pitný režim a občerstvenie  postaral bufet so sympatickou obsluhou.

K samotnému zápasu asi toľko, že samotní hráči, fanúšikovia a organizačný tím Pilsen Patriots sa po zápase nechali počuť, že Zvolen aj napriek oklieštenej zostave dokázal zahrať veľké divadlo.

Veru, každý čo si našiel čas a prišiel na tento zápas musel odchádzať viac než spokojný.

Zvolen Patriots – Pilsen Patriots 30:20 

Fotografie

Článok foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading