• Št. apr 25th, 2024

Ako správne dojčiť je doslova alchýmia

martina-piaterova
Martina Piarerová. Foto: ZV-podujatia.

Pod názvom Dojčenie je tekutá láska sa konalo v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene 7.8.2014 v dvoch cykloch premietanie videofilmu pod názvom Názorný sprievodca dojčením. Zároveň bolo toto podujatie spojené so stretnutím dojčiacich matiek, ich detí s certifikovanou poradkyňou dojčenia Martinou Piaterovou.

Toto podujatie nebolo náhodné, ale konalo sa pri príležitosti Svetového týždňa dojčenia 2014 a heslom podujatia bolo „Dojčenie je tekutá láska“. Vo videofilme Dr. Jacka Newmanna sa mohli účastníci dozvedieť a načerpať informácie a užitočné rady a tiež praktické informácie o dojčení. Dokument pozostával z niekoľkých kapitol, v ktorých boli podrobne rozobraté veci súvisiace s touto témou.

Po projekcii sa konala diskusia, ktorú viedla certifikovaná poradkyňa Martina Piaterová, ktorá ochotne a aj názorne odpovedala na bádavé otázky budúcich mamičiek, ktoré sa tu zišli v dosť hojnom počte. Dokonca sa našiel i nejaký ten otecko.

Na záver podujatia Martina Piaterová povedala, že už od septembra budú v knižnici pokračovať pravidelné stretnutia na tému dojčenie. Mamičky aj budúce mamičky, máte sa na čo tešiť.

Článok a foto: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading