• Št. apr 25th, 2024

Naše baby nenašli recept na Rakúšanky

bk-zvolen-basket-flames-wien-2014-aswbl-1
Začiatok zápasu. Foto: ZV-podujatia.

V sychravú októbrovú sobotu sa konal v hale IX. ZŠ na sídlisku Západ jeden basketbalový zápas z kategórie ASWBL.

Na palubovke si svoje basketbalové zručnosti zmeral domáci BK ZŠ Zvolen a Basket Flames Wien. Tento rakúsky klub nie je pre naše baby neznámy,  nakoľko na konci decembra odohrali s nim viac než vyrovnanú partiu. Dalo sa teda očakávať, že aj tento zápas sa bude niesť v podobnom duchu.

V divácky atraktívnom zápase, ktorý si nenechalo ujsť cca 100 divákov bolo vidieť kvalitný basketbal s množstvom zaujímavých herných situácií.

Aj napriek obrovskej snahe našich báb sa nepodarilo hlavne v závere zápasu nájsť recept na fantasticky hrajúce súperky, ktorých vedie skúsená trénerka  so slovenskými koreňmi Beata Renertová.

Začiatok zápasu začal v našom podaní, kedy sa nám podarilo zaskočiť súperky a vytvoriť si menší náskok. Súperky sa postupne zmobilizovali a dorovnali stav na 8:8. Tréner Gajdoš si bral oddychový čas a začalo sa diať doslova basketbalové divadlo. Zápas nabral na obrátkach, ale bolo vidno, že súperky majú jemne navrch. Za stavu 14:16 si brala Beata Renertová oddychový čas a po prvej štvrtine bolo na tabuli 16:20.

Počas skoro celej druhej štvrtiny si držali súperky 6 bodový náskok. Neskutočný tlak a herný prejav súperiek ich hnal dopredu a skóre zápasu sa pomaly v ich prospech zvyšovalo. Tréner Gajdoš ťažko hľadal účinnú zbraň a pred prestávkou bol stav 27:40

Po prestávke sa diali veci nevídané a aj fanúšikovia v hľadisku verili, že naše baby sú naspäť v hre. Nehrala sa ani len polovica štvrtiny a našim sa podarilo naložiť 8 bodov na 35:40. Trénerka Renertová si brala oddychový čas na rady pre svoje zverenkyne, ktoré v priebehu pár minút zopakovali to, čo im nadelili naše dievčatá a bolo zaraz 35:50. K záveru tretej tretiny sa hral fantastický dynamický basketbal, plný zaujímavých situácií. 45:56.

V záverečnej štvrtine bolo jasne vidieť, kto prišiel vyhrať a boli to práve Rakúšanky, ktoré ukázali neskutočnú hru a aj napriek tomu, že našim dievčatám sa nedá počas tohto zápasu uprieť nič, tak prehra v pomere 57:79 je taká aká je.

Najbližší domáci zápas bude už 19.10.2014 proti UBI Graz a týmto Vás naň pozývam a samozrejme vstupné je zadarmo.

Tabuľka – stav po 4. kole

BK ZŠ Zvolen Basket Flames Wien 57:79 (BK Zvolen v bielom)

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading