• Št. apr 25th, 2024

Popoludnie plné slnka a hravosti na Laniciach

Autor IMG_1979

okt 12, 2014 , , , ,
den-pre-lanice-2014-zvolen-19
Tvorivé dielne na Laniciach. Foto: ZV-podujatia.

Možnosť využiť jeden z posledných teplejších dní babieho leta, zažiť pár hodín v príjemnej spoločnosti a k tomu všetkému zaujímavý program pre tých najmenších prinieslo už tradičné podujatie Deň pre Lanice.

Podujatie zorganizovalo OZ Slatinka ako hlavný organizátor a svojou troškou v podstate prispeli všetci tí a veru bolo neúrekom, ktorí si našli čas a prišli.

Podujatie sa konalo na lúke pri prírodnom fitku, ktoré počas tejto akcie zároveň dobre poslúžilo aj samotným deťom, ktoré sa tu mohli dosýta zahrať.

Gro toho všetkého boli  tvorivé dielne, kde sa vyrezávali tekvice, z gaštanov sa pomocou zápaliek vyrábali zaujímavé zvieratká, maľovalo sa na tričká zo sekáča a samozrejme v tomto období sa vyrábali aj šarkany.

Dospelí, ktorí prišli so svojimi ratolesťami sa pre zmenu mohli zastaviť pri infostolíkoch a preštudovať si zaujímavé publikácie, plné  informácií nielen o tejto lokalite, ale aj o ďalších podujatiach, ktoré robí celoročne OZ Slatinka.

Na zahryznutie tu bolo hneď niekoľko druhov jablkového koláča na všetky spôsoby, nechýbala vinná réva a samozrejme vylepšená forma čaju.

Neskôr, keď aj vetrík pofúkal,  na oblohe sa zaraz objavilo hneď niekoľko šarkanov a povedľa sa deti vyšantili v skákaní vo vreci.

Je za nami ďalšie pokračovanie Dňa pre Lanice, ktorý bol fantastický a všetko vyšlo tak, ako sa plánovalo a dokonca aj to počasie, ktoré v poslednom čase nevedia odhadnúť ani samotní meteorológovia. Na podujatie si našlo cestu množstvo ľudí, ktorých veľká časť zotrvala až do samého konca.

Púšťanie šarkanov 

Fotografie

Článok, foto a video:  Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading