• Pi. apr 19th, 2024

ŠKK Zvolen organizuje kurzy korčuľovania

Autor IMG_1979

okt 20, 2014
skk-zvolen-2014
Spoločná fotografia. Foto: Vladimír Vlček.

TS – Športový krasokorčuliarsky klub mesta Zvolen (ŠKK Zvolen) rozbehol od októbra svoj avizovaný kurz základov korčuľovania pre deti od 4 do 15 rokov. Aj napriek “nevýhodnej” polohe zimného štadióna je potešiteľné, že si naň nachádza cestu čoraz viac rodičov so svojimi deťmi. Veď len v priebehu minulej sezóny sa nášho kurzu zúčastnilo viac ako 120 detí a 30 dospelých. Už na úvodnú hodinu tohtoročného kurzu prišlo vyše 20 detí a neustále sa prihlasujú ďalšie. Všetky naše trénerky majú nielen dlhoročnú prax s trénovaním detí, ale hlavne požadovanú odbornosť a kvalifikáciu.

Hlavná trénerka ŠKK Zvolen – Jana Zrubecová, s najvyššou trénerskou kvalifikáciou a jediná profesionálna trénerka v širokom okolí sa venuje hlavne výchove krasokorčuliarskych pretekárok – okrem nácviku kraso prvkov (skoky, piruety, krokové pasáže, …) spolupracuje pri choreografiách voľných jázd s novou posilou klubu L. Horákovou, lektorkou tanca.

Jana Zrubecová je bývalá najúspešnejšia krasokorčuliarka v histórii zvolenského krasokorčuľovania a v minulosti aj 6. mladšia juniorka Európy v sérii celoročného bodovania Európskeho kritéria, ktorého sa zúčastnilo 39 krasokorčuliarok celej Európy.

Témou diplomovej práce našej hlavnej trénerky boli “Základy korčuľovania v hokeji ” a tak svoje vedomosti môže plne využívať pri práci s deťmi nielen v krasokorčuľovaní, ale aj v hokeji. Z jej diplomovej práce do dnes čerpajú mnohí hokejové tréneri.

Počas trvania kurzu, po dohode s rodičmi môžu tí najvytrvalejší prípravkári prestúpiť do kraso prípravky, alebo prejsť k hokeju. V našej kraso prípravke máme túto sezónu zatiaľ 11 detí, boli by sme radi, keby sa už koncom sezóny najlepšie z nich mohli predstaviť aj na pretekoch v rámci Slovenského pohára. Aj týmto budúcim pretekárkam sa venujú trénerky s požadovanou kvalifikáciou, hlavne Dáša Melicheríková, Marcela Vavrincová a Dušana Lehocká.

Sme pomerne mladý športový klub, len so 6-ročnou históriou. Nemáme presné údaje o počte športových klubov vo Zvolene a v okolí, ale bolo by do budúcnosti pre deti rozhodne prospešné, keby každý klub okrem trénovania svojich registrovaných pretekárov dokázal pritiahnuť na svoje športoviská deti a aj ich rodičov aspoň v takom počte, ako sa to každoročne darí nám.

Nielen krasokorčuľovanie ale každý jeden šport okrem pohybovej zdatnosti a výkonnosti dáva deťom do života ďalšie devízy – samostatnosť, vytrvalosť, húževnatosť, pevnú vôľu, nezlomnosť, bojovnosť ale aj základy spoločenského vystupovania, zdravé sebavedomie a učí ich aj zodpovednosti. ŠKK Zvolen nie je majiteľom športoviska, ale snažíme sa maximálne využívať každú minútu ktorú na ľade máme k dispozícii, aby sme splnili ciele, ktoré sme si vytýčili, ale zároveň pomohli splniť ciele a sny mnohým ďalším.

Pozývame medzi nás všetkých, ktorí už s nami korčuľovali ale aj tých, ktorí ešte nie sú rozhodnutí. U nás naučíme korčuľovať každého.

Viac o nás a našich aktivitách nielen na ľade si môžete prečítať na webovej stránke klubu

Článok a foto: Vladimír Vlček.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading