• Pi. apr 19th, 2024

Predvolebná diskusia kandidátov bola aj o mútení vody a mlátení prázdnej slamy

Autor IMG_1979

nov 7, 2014 , ,
snopko-balkovicova-kusein
Snopko, Balkovičová a Kusein. Foto: ZV-podujatia.

Na lepšie spoznanie kandidátov na primátorov mesta Zvolen v komunálnych voľbách 2014 sa konala v sále Starej radnice moderovaná diskusia,  počas ktorej bolo možné aj  klásť všetkým kandidátom otázky na rôzne témy, ktoré zaujímajú obyvateľov mesta.

Samotné podujatie zorganizovalo Centrum pre trvalo-udržateľné alternatívy, Združenie Slatinka, Združenie Borová hora.

Podujatie sa konalo vo štvrtok 6.11.2014 od 16:30 hod. v priestoroch Starej radnice nad Informačným centrom mesta Zvolen.

Pozvanie prijali a zúčastnili sa všetci kandidáti na primátora mesta Zvolen a to konkrétne: Ing. Lenka Balkovičová, Ing. Miroslav Kusein a Matej Snopko.

Celá akcia prebehla v dvoch častiach, po úvodnom predstavení sa každého kandidáta vlastnými slovami nasledovalo prvé kolo otázok a odpovedí.

V prvom kole si z klobúka losovali čísla otázok, ktoré vypracovali samotní organizátori a boli svojim spôsobom špecifické a smerujúce na tú či onú pálčivú tému z rôznych oblastí,  či už sa jednalo o prostredie, miestnu komunitu alebo rozvoj mesta.

V druhom kole sa k slovu dostali otázky z publika, ktorého tu bolo toľko, že sála ,,praskala vo švíkoch.“ Bolo zaujímavé sledovať, že sa diskusie, respektíve celého podujatia zúčastnili vo väčšom počte skôr starší ľudia, mladých voličov od 18 rokov  vyššie  bolo značne pomenej.

Otázky druhého kola mohol napísať ktokoľvek na pridelený papier a boli postupne predkladané na odpoveď kandidátom, ktorí mali na samotnú odpoveď 1 minútu.

Na záver ešte všetci kandidáti dostali priestor na oslovenie voličov, mali možnosť povedať to, čo by zarezonovalo a presvedčilo ich, aby vo voľbách dali svoj hlas práve tomu svojmu kanditátovi.

Nakoľko to bola vskutku zaujímavá akcia, postupne bude pribúdať vo forme videí celé toto podujatie, aby ste si mohli vypočuť, čo zaznelo z úst kandidátov a správne sa rozhodnúť pri nastávajúcich komunálnych voľbách.

Okrem nášho video záznamu je dostupný aj audiozáznam (otázka po otázke) ako aj článok na stránke CEPTA 

Videá – kvalita videa bola umelo degradovaná nakoľko je podstatný obsah a nič iné 

Predstavenie kandidátov a prečo kandidujem 

Otázky mimovládnych organizácií – 1. časť 

Otázky mimovládnych organizácií – 2. časť 

Otázky mimovládnych organizácií – 3. časť 

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading