• Pi. apr 19th, 2024

V Europe sa debatovalo aj o kyberšikane

Autor IMG_1979

nov 30, 2014 ,
ozdobovanie-medovnikov
Perníčky. Foto: ZV-podujatia

V rámci Európskeho týždňa boja proti drogám sa v Europe SC Zvolen vo štvrtok 27.11.2014 uskutočnil ďalší ročník preventívnej akcie pod názvom Spolu proti drogám s podtitulom Za zdravý život!.

Témou tohto ročníka bolo „Kyberšikanovanie, výhody a nevýhody sociálnych sietí“

Organizátormi tohto podujatia boli – SCVČ a SZUŠ HEURÉKA, Európa Shopping Center, Občianska iniciatíva Zvolen-Západ, Občianske centrum OKO, BUDOKAN, Tanečná škola Zuzany Niščákovej.

Počas dvoch hodín sa konal vskutku bohatý program, či už sa jednalo o hudbu, tanec, divadlo a na záver sa predviedli džudisti a karatisti.

Poďme si však aspoň na pár videách a fotografiách predstaviť to, čo bolo možné v skutočnosti počas akcie zažiť a vidieť zároveň.

Ako už bolo spomenuté,  témou tohto ročníka bolo kyberšikanovanie a  práve o tomto fenoméne rozprávala PhDr.Lucia Kamarášová, PhD. z PF UMB.

Predstavili sa aj dievčatá v tanečnom vystúpení, ktoré fungujú pod vedením Tatiany Jánošovej

na záver programu bola časť venovaná športu – vystúpeniu karatistov a džudistov z BUDOKANU – Centra bojových umení mládeže (kurzy sebaobrany, kondičná príprava, športové tábory) vedie ich PhDr. Miroslav Slížik ,PhD

V ostatnom programe zahrala kapela Community of Fools, zaspievali nielen deťúrence zo SZUŠ HEURÉKA, nemohla chýbať Janka Poliaková, ktorá zaspievala dve skladby,  pri druhej robila duo jej učiteľka. Predstavil sa aj tanečný oddiel  žiakov SZUŠ Heuréka a Zuzany Niščákovej a veľa,  veľa ďalšieho.

V rámci sprievodných akcií si bolo možné vyskúšať ozdobovanie medovníkov.  Tak ako minulý rok, tak aj tento rok sa  kreslil spoločný plagát pre všetkých organizátorov, účinkujúcich, divákov a návštevníkov Európy,  na ktorý mohol každý napísať, nakresliť svoj názor na tému „Kyberšikanovanie, výhody a nevýhody sociálnych sietí“, „Spolu proti drogám. Za zdravý a bezpečný život!“

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading