• St. apr 24th, 2024

Retrospektíva Vianočného námestia 2014 Zvolen

Autor IMG_1979

dec 14, 2014 , ,
dfs-huncutik-vianocne-namestie-2014-zvolen-6
DFS Huncutik. Foto: ZV-podujatia

Skvelá zábava, veľa účinkujúcich, pestrý program a veľa, veľa ďalšieho.  Aj tak  sa dá charakterizovať programová ponuka vianočného námestia.

Jedna vec je však program na plagáte a druhá je to, čo bolo možné vidieť v meste na námestí a práve o tom je tento článok.

Vianočné námestie odštartovalo 6.12.2014 ako inak Mikulášom na námestí, v úvode Divadlo Harry Teater odohralo svoju vianočnú rozprávku pod názvom škriatok Vianočníček.

Na záver ich vystúpenia rozdávali deťom doslova celé hrste sladkostí a veru bolo tu veľa radosti a zábavy v tento deň.

V utorok 9.12.2014 sa niesol v hudobnom štýle a to v podaní už dobre známej zvolenskej country kapely Pacipacifik. Každý kto ich pozná.  pozná aj ich tradičný repertoár, ale tento večer sa všetko nieslo vo vianočnom duchu a tak zazneli skladby ako Rolničky, Severní vítr a veľa ďalších.

Pacipacifik 

Vianočné trhy, klzisko, rytierska zabíjačka odštartovali 12.12.2014.

Trhy sú už neodmysliteľnou záležitosťou vo Zvolene a všetko je tak trochu ako  cez kopirák, ale aspoň pribudli na predaj umelé stromčeky  a podobne. Samozrejmosťou tohto dňa je spustenie prevádzky klziska pre širokú verejnosť  a veru v tento deň bolo využité naplno.

Priaznivci Pustého hradu opäť pri svojom stánku spravili tradičnú rytiersku zabíjačku, ktorej produkty po tepelnej príprave predávali ľudom vo veľkom stane.

Na pódiu sa počas tohto dňa vystriedali až traja interpreti a to konkrétne so začiatkom o 14-tej Zvolenskí vrchári, ktorí svojou ľudovou hudbou prilákali ľudí k pódiu.

Dušan Holík a jeho združenie Duša fujary dostala priestor po 17-tej a predviedli to, čo im je naozaj najbližšie.

Duša fujary 

Na záver ako klinec programu vystúpil Maroš Bango, ktorý zaspieval pár skladieb, súvisiacich  s vianočnou tématikou.

Maroš Bango

Sobota 13-teho bola opäť na ľudovú nôtu, najskôr sa predstavila Duša fujary a po ich vystúpení Detský folklórny súbor Huncútik.

DFS Huncútik 

V stredu 17.12.2014 bude postačovať ak napíšem, že do Zvolena prišiel Ivan Mládek a s ním Banjo Band a okrem, notoricky známych skladieb nemohol chýbať  Jožin z bažin

Ivan Mládek

V piatok 19-teho sa večer od 18-tej začal hudobný blok Hudobno Tanečného Štúdia Zvolen. Ich vystúpenie bolo opäť perfektné a potlesk od ľudí bol toho dôkazom.

HTŠ – Happy Christmas 

Sobota 20.12.2014 bola hokejová nakoľko sa o 10-tej začal hokejový duel HKM Zvolen vs HKM nádeje a Rozprávkové bytosti

Za HKM Zvolen na ľadovej ploche hrali – Michal Chovan, Michal Juraško, Peter Hraško, Andrej Podkonický, Tomáš Škvaridlo a na opačnej strane Jakub, Roman, Marek, Marek, Maťo, Jano, Šašo, Valibuk, Yeti, Bacil, Vlk.

Po dvoch tretinách bol stav 6:6 a tak nasledovali samostatné nájazdy a tu sa lepšie darilo HKM nádeje a Rozprávkové bytosti

V nedeľu 21.12.2014 sa konalo ako po ostatné roky divadelné predstavenie Divadla Zelienka pod názvom Betlehemský príbeh.

Reprízu tohto predstavenia bolo možné vidieť 2-krát v nedeľu a 2-krát v pondelok a po predstavení sa deťom ešte koláčiky rozdávali a aj napriek chladnému počasiu bola dobrá nálada.

Toto bol v skratke úvod toho,  čo bolo možné doteraz vidieť a postupne bude článok aktualizovaný o ďalšie podujatia. O ostatnom programe, ktorý bude až do Silvestra si môžete prečítať v tomto článku.

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading