• St. apr 24th, 2024

Darujte knihu a zapojte sa do projektu Jednu knihu ročne

Autor IMG_1979

jan 24, 2015 , ,
plno knih na stole
Foto ilustračné. Foto: ZV-podujatia.

Projekt pod názvom Jednu knihu ročne (knižnici) – kúpiť – prečítať – darovať pokračuje aj tento rok v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra.

Minulý rok donieslo knihy 83 darcov, čo predstavovalo 193 kníh, ale z tohto objemu bolo 61 tých, ktoré doniesli anonymní darcovia.

O čo ide?

Projekt ako taký má úplne jednoduché pravidlá a v podstate ide o to, že ak máte nejakú knihu doma, či už ste ju dostali ako dar alebo ste si kúpili knihu a po prečítaní viete, že ju už nezoberiete do rúk môžete ju darovať knižnici.

Ak sa rozhodnete, že darujete nejakú knižnú publikáciu, môžete nakresliť jedinečný exlibris, ku ktorému bude knižnica pripisovať mená darcov a každá takto darovaná kniha bude niesť meno darcu.

Všetci tí, čo sa zapoja a darujú knihu budú zverejnení na webovej stránke Krajskej knižnice a aj vďaka tomuto daru sa rozšíri ponuka kníh, ktoré sú momentálne na vypožičanie v knižnici.

V rámci tohto projektu je možné nájsť aj zoznam kníh, ktoré by rozhodne potešili všetkých, keby sa našiel niekto, kto by ich knižnici daroval.

Ak Vás tento zaujímavý projekt oslovil a máte doma knihy, na ktoré Vám sadá len prach tak neváhajte a doneste ich do knižnice a tam sa už o ne patrične postarajú. Odpovede na všetky ostatné otázky, ktoré Vás napadnú nájdete aj na stránke knižnice.

Článok a foto: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading