• St. apr 24th, 2024

Dcéra napísala knihu o známom otcovi

Autor IMG_1979

jan 31, 2015 ,
hana-lasicova-vsetko-o-mojom-otcovi
Kniha Všetko o mojom otcovi. Foto: ZV-podujatia.

Jej rodičia sú nielen na Slovensku známe osobnosti, štúdiu sa venovala v zahraničí, má peknú dcéru Ester a na svojom konte niekoľko knižných publikácií.

Nebudem Vás už ďalej naťahovať a rovno poviem, že jej meno je Hana Lasicová a sem do Zvolena respektíve do Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra prišla porozprávať o svojej novej knihe, ktorá je vo svojej podstate koncepčne odlišná.

Kniha má názov Všetko o mojom otcovi a keďže na začiatku bolo v hádankách spomenuté meno, tak už dozaista tušíte, že reč je o známom hercovi Milanovi Lasicovi a kniha je súhrnom otázok a odpovedí o živote jej otca od minulosti po súčasnosť s bohatým fotografickým materiálom, ktorý ako v rozprávaní povedala má až mafiánske pozadie.

Viac už prezrádzať nebudeme, nakoľko Vám prinášame vo forme videa úvodnú časť besedy a knihu Vám rozhodne môžeme odporučiť.

Hana Lasicová (1981), dcéra známeho herca a komika Milana Lasicu a diplomatky a političky Magdy Vášáryovej. Hana vyštudovala ekonómiu na Ekonomickej univerzite vo Viedni a komparatívnu literatúru na Univerzite Sorbonne v Paríži, napísala už niekoľko kníh. Tou poslednou je kniha Všetko o mojom otcovi (2014), ktorú predstaví v knižnici. Kniha ponúka pohľad na Milana Lasicu v súkromnom živote formou rozhovorov. Odpovedá v nej svojej dcére na množstvo otázok o rodine, v ktorej vyrastal, o detstve, štúdiu, či o spoločnosti. Publikácia spolu prináša vyše sto originálnych odpovedí slovenskej hereckej legendy. Ďalšie knihy Hany Lasicovej, ktoré má v ponuke krajská knižnica, sú: Poviedky o nás dvoch (2014); Slúžka (2013); Diagnóza: rodina (2012); Pravdivý príbeh lži (2010); Sedím si v Manchestri na kameni a je mi…? (2005).

Najbližšie budú v rámci programu knižnice dve zaujímavé podujatia a to prednáška pod názvom Terapia farbami a na ďalší deň budú mať autorské čítanie Zuzana Kuglerová a Ondrej Kalamár. Okrem iného v knižnici prebieha druhým ročníkom jeden projekt, o ktorom sa môžete dočítať v tomto článku.

Video

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading