• Pi. apr 19th, 2024

Popradčankám nepomohol ani veľký mančaft k lepšiemu výsledku

Autor IMG_1979

mar 1, 2015 , ,
bk-zvolen-bam-poprad-7
Boj pod košom. Foto: ZV-podujatia

Pustiť sa do súpera s plným nasadením a odhodlaním a dať mu tak najavo, že to nebude mať v tomto zápase s nami ľahké, aj o tom bol basketbalový zápas 1. ligy žien medzi BK ZŠ Zvolen a BAM Poprad.

Do Zvolena prišli Popradčanky s poriadne veľkým mančaftom na častejšie striedanie a na našej strane bolo opäť vidieť tradičnú zostavu kvalitných hráčok, doplnenú aj o ďalšie posily.

Zápas sa od začiatku vyvíjal inak ako by možno niekto očakával, ale za to, čo predviedli naše baby im treba rozhodne pogratulovať a bude po víkendových zápasoch vskutku zaujímavé sledovať čísla v tabuľke.

Poďme však k samotnému zápasu.

Zápas zobrali poriadne za pačesy naše baby, ktoré rýchlou hrou a premenením pár košov v rade sa ujali vedenia 8:2, na čo zareagoval tréner Popradčaniek Igor Skočovski oddychovým časom. Do konca prvej štvrtiny sa skóre trošku kozmeticky upravilo na 19:9.

V druhej bolo badateľne vidieť zlepšenú hru súperiek, ktoré stiahli náskok na rozdiel 5 bodov 24:19 a Jozef Gajdoš uznal, že je čas na oddych. Jeho taktické rady zabrali a opäť sa u nás začalo blýskať na lepšie časy. Naša kvalitná hra nám opäť priniesla 10 bodový náskok, ktorý sme ešte postupne do konca polky zápasu zvýšili na 37:25.

Po prestávke sa čakalo, že Popradčanky naplno zaberú, ale to, čo začali predvádzať bolo nepochopiteľné aj pre ich trénera, ktorý bral po minúte hrania oddychový čas. Po ďalších minútach našej skvelej hry sa nestačili súperky tomu, čo sa deje čudovať a tak stav 53:37 pred posledným dejstvom bol faktom.

Posledné dejstvo alebo ak chcete posledná štvrtina bola najkrajšia čo do hernej činnosti ako aj s množstvom padnutých košov na oboch stranách. Súperky dostali od trénera pokyn snažiť sa o zníženie stavu hádzaním trojkových košov. Naše sa však nezľakli a zápas dotiahli do zdarného konca za stavu 79:53.

Video

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading