• Pi. apr 19th, 2024

V maďarskom Miškolci úspešne reprezentovali krasokorčuliarky ŠKK Zvolen

Autor IMG_1979

mar 30, 2015
istokovicova-debnarova-zrubecova-2015
Karin Ištokovičová a Laura Debnárová s trénerkou Janou Zrubecovou. Foto: Vladimír Vlček.

TS: Cez víkend 27. – 29. marca privítali na zimnom štadióne v maďarskom Miškolci na 10th AVAS CUPe 141 krasokorčuliarov zo 17 krajín sveta. Väčšinou to boli európske štáty, ale súťažili aj zástupcovia “exotických krajín” čo sa týka krasokorčuľovania – ako napr. Mexiko, Juhoafrická republika, India, Cyprus či Turecko.

Na 10. ročníku pretekov AVAS CUP malo aj Slovensko svojich reprezentantov z 2 klubov -FSC Žilina a ŠKK Zvolen.

Trénerka ŠKK Jana Zrubecová nominovala na tieto prestížne krasokorčuliarske preteky 3 pretekárky, ktoré súťažili v 2 vekových kategóriách. Laura Debnárová v Cubs Girls 2005 obsadila vynikajúce 5. miesto spomedzi 21 štartujúcich dievčat a Karin Ištokovičová, pre ktorú to bola súťažná premiéra v zahraničí sa umiestnila na 15. mieste. V kategórii Chicks Girls 2006 milo prekvapila Andrea Gaálová. Svojou bezchybnou voľnou jazdou za ktorú dostala 18,56 bodu sa umiestnila na 7. mieste spomedzi 18. štartujúcich.

Veľmi pekné umiestnenia, dobré prevedenie voľných jázd a výrazné zvýšenie bodového maxima u všetkých troch pretekárok boli aj odmenou za celoročnú prácu a snaženie na tréningoch pre ich trénerku Janu Zrubecovú ale aj pre ne samé.

Preteky v Miškolci pokračovali v nedeľu aj Národným šampionátom rekreačného korčuľovania (u nás známeho ako IK – interpretačné korčuľovanie) a adult kategórií a zároveň boli dejiskom finále IARS (International Adult and Recreational Serie). Súťažilo 78 rekreačných korčuliarov do 25 rokov v 10 kategóriách a 19 adult – nad 25 rokov v 6 kategóriách.

Súťažná krasokorčuliarska sezóna končí až 30. aprílom a tak krasokorčuliarky Športového krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (ŠKK) pokračujú aj naďalej v tréningoch.

Výsledky zo súťaží ale aj odkazy na iné zväzy sú zverejnené na www.krasozvolen.sk

Fotografie

Článok a foto: Vladimír Vlček

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading