• Št. apr 25th, 2024

Trh U Materinej Dúšky ponúkol pestrú paletu výrobkov

trh-u-materinej-dusky
Foto: ZV-podujatia

Rôznych trhov, ktoré sa konajú počas roka v meste Zvolen je hneď niekoľko, ale len pár z nich ponúka tovar, ktorý je špecifický a zaujímavý zároveň a práve na jeden taký sme sa boli pozrieť.

Samotný trh mal názov U Materinej Dúšky, pretože v jednom dvore smerom na malú stanici na Hviezdoslavovej ulici sídli práve obchodík s rovnomenným názvom, ktorý ponúka široký sortiment produktov, raw, bio ako aj produkty pre celiatikov a diabetikov.

A práve v tomto obchodíku nájdete Zuzanu Almáši Koreňovú, ktorá tento zmieňovaný trh zorganizovala a spolu s ďalšími spolupracovníkmi tu pripravili priestor pre pár stánkov, v ktorých si potom návštevníci našli dozaista to svoje.

Nuž a čo tu bolo možné nájsť?

Rozhodne veľký kus srdca vo výrobkoch, ktoré nejedného návštevníka potešili, či už sa jednalo o keramiku, predmety z dreva, šité hračky, kožené mešce, tašky, klobúky, maľovaný hodváb, kravaty, háčkované ponožtičky, špaldové perníčky, maľované sklo, ľudové výrobky aj v podobe ručne zapletených košíkov.

Ak ste nestihli tento prvý trh, tak Vám trošku zákulisne prezradíme, že už začiatkom mája môžete očakávať pokračovanie, ale všetko podstatné sa dozviete už čoskoro.

Fotografie

Článok a foto: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading