• St. apr 24th, 2024

Vynikajúci úspech KŠP CALYPSA Zvolen na Triton cup Šaľa

Autor IMG_1979

apr 21, 2015 , , ,
ondruskova-simiakova-cmarkova
Foto: zľava – Ondrušková Maria Žilina, Šimiaková Miroslava Calypso Zvolen, Cmarková Daniela Bratislava. Zdroj foto- TS

Nadšenci a prívrženci plutvového plávania sa 18. apríla 2015 stretli v Šali na pretekoch pre registrovaných aj neregistrovaných plavcov s názvom Triton cup. Krytú plaváreň Aquasport naplnilo 128 pretekárov a ich trénerov, odhodlaných zmerať si sily a dosiahnuť čo najlepší výsledok. Aj KŠP Calypso zo Zvolena zastupovala nepočetná výprava 26 plavcov, ktorá však v konečnom hodnotení dokázala uspieť a domov priniesť celkovo 35 medailových umiestnení v individuálnych disciplínach a 6 umiestnení v pretekoch štafiet.

Skvelé dievčatá aj chlapci

Prišla nie ako favoritka, ale stačili štyri štarty, aby sa všetko razom zmenilo. Štyri skvelé osobáky, z ktorých tri boli dokonca prvé tri najhodnotnejšie výkony medzi všetkými účastníčkami podujatia, najlepšia v hodnotení plavcov Calypsa. Taká bola bilancia Šimiakovej Mirky z kategórie C, ktorá si po nedávnej smole konečne vybojovala cenné kovy. Jej štyri zlaté umiestnenia (50PP 0:21.18, 50RP 0:20,01, 100PP 0:47,09 a 4 x 200 PP) jej navyše vyniesli aj najhodnotnejší výkon medzi ženami za 100 m PP, čím sa stala zároveň najúspešnejšou plavkyňou pretekov. Zahanbiť sa nedali ani ostatné dievčatá. Výborne sa darilo aj Sekerešovej Andrejke v kategórii D, ktorá vybojovala dve zlaté (50PP a 100RP) a jedno bronzové umiestnenie (400PP) a v celkovom hodnotení najúspešnejších výkonov sa umiestnila na deviatom mieste. Dievčatá hájili ešte Hrbáľová Esterka v kat. C, ktorá do zbierky pridala dva striebra (200PP a 400PP) a jeden bronz (100BF), Paprčková Darinka so strieborným umiestnením (200PP v kat.E) a Oklepková Lucka s bronzovou priečkou na 50PP v kat. F.

Zahanbiť sa nedali ani chlapci a hoci priniesli viac medailových umiestnení ako dievčatá, na ocenenie za najhodnotnejší výkon to nestačilo. V kat. A bojovali o medaile dvaja plavci – Žlnka Peter (zlato zo 400PP a 200PP a striebro zo 100PP) a Kmeťko Andrej (zlato zo 100PP a striebro na 200PP a 100RP). Kategóriu B posilnenú o Patrika Sarvaša (bronz na 100BF) dopĺňali ešte Vajda Marek (zlato na 200PP a 400PP) a Gonda Adam (striebro na 400PP a 100RP a bronz z 200PP). Jožko Pribylina už tradične zastupoval kategóriu D, kde ako jediný umiestnený chlapec vybojoval zlato na 400PP a 100RP a striebro na 100PP. Zo starších chlapcov sa do umiestnenia o najhodnotnejšie výkony dostali ako štvrtý Sarvaš, piaty Žlnka, šiesty Vajda a siedmy Kmeťko, ceny im však tesne ušli.

Bojovali aj najmenší plavci. Za kategóriu E sa dvakrát medailovo umiestnil Janešík Tomáš (zlato zo 100PP a 200PP) a v kategórii F Horoš Samko (zlato z 50PP, striebro zo 100BF a bronz na 100PP) a Bazala Filip (zlato na 100PP, striebro z 50PP a bronz zo 100BF).

Sila v súdržnosti

Klubové priateľstvá a spoluprácu medzi plavcami preverili aj preteky štafiet. Z chlapčenských bodovali 4 štafety. Za kat.A sa na prvom mieste umiestnila štafeta v zložení Kmeťko, Sarvaš, Žlnka, Vajda. Za kat. B dosiahla druhú priečku štafeta v zložení Gonda, Stratil, Pribylina, Kušík. A za kategóriu E sa umiestnili až dve štafety a to na druhom mieste chlapci Ďurík, Bazala F., Horoš, Janešík a na treťom mieste chlapci Balkovský, Bazala R., Gál, Janšta.

Dievčenské štafety sa umiestnili len dve a to v kat. C štafeta v zložení Šimiaková, Linderová, Hrbáľová, Sekerešová, ktoré skončili na prvom mieste a v kat. E štafeta dievčat Zeliezková, Tomášová, Oklepková L. a Paprčková, ktoré si vyplávali druhú priečku.

Poradie klubov

V celkovom poradí sa KŠP Calypso umiestnilo na druhom mieste so stratou 1154 bodov na vedúci KVŠ Oceán, ale takmer 900 bodov pred ďalším umiestneným zvolenským klubom, ktorým bol KVŠ Careta.

Organizátorom ďakujeme za hladký priebeh a krásne ceny, plavcom želáme ešte veľa úspechov a tešíme sa na stretnutie na ďalšom podobnom podujatí.

ondruskova-simiakova-cmarkova

TS: Mgr. Michaela Sekerešová

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading