• So. apr 20th, 2024

Zvolenské basketbalisky postúpili do finále 1. ligy žien

bk-zvolen-junior-ukf-nitra-zeny-21
BK ZŠ Zvolen v žltom. Foto: ZV-podujatia

1 . liga žien BK ZŠ Zvolen bude vo finále bojovať  o miestenku do extraligy s BK Slovan Bratislava B

Priatelia je to tak a po volejbalistoch mužoch a ženách  budú bojovať o vstup do extraligy aj naše basketbalistky, ktoré aj napriek nedeľnej prehre s BKM Junior UKF Nitra si zabezpečili postup do samého finále 1. ligy žien. Predtým,  než si povieme niečo viac o dvoch semifinálových domácich zápasoch je vhodné povedať, že prvé dva zápasy sa hrali pod Zoborom, prvý 2.5.2015 skončil 51:58 (21:35) čiže našim víťazstvom a následne ďalší deň 3.5.2015 prehrali naše ženy 69:65 (28:33) a stav série bol 1:1

Po týchto zápasoch nastala taká zaujímavá situácia, že všetky kluby hrajúce semifinále BK ZŠ Zvolen, BK Slovan Bratislava B, BKM Junior UKF Nitra a BAM Poprad si do odvetných zápasov držali stav série 1:1 Poďme sa však teraz pozrieť na odvetné domáce semifinálové zápasy, ktoré rozhodli o postupe do finálových bojov, ktoré sa budú hrať už o nedlho.  

1. zápas

Úvod zápasu šiel rýchlym tempom a lepšie zápas za pačesy zobrali súperky, ktoré predvádzali veci nevídané. 4 minúty pred koncom prvého dejstva si bral za nepriaznivého stavu oddychový čas náš tréner žien Jozef Gajdoš. Začali sme sa ujímať vedenia v zápase, ale nakoniec bol stav 26:26.

V druhom dejstve ženy spod Zobora predvádzali neskutočné divadlo a ich náskok o 10 bodov bol pre nás zle vyzerajúci. Nastalo  u nás spojenie kolektívneho ducha a  vývoj zápasu sa začal uberať opačným smerom a pred prestávkou bol stav 43:43.

Po prestávke sa začal hrať akýsi rozpačitý basketbal, zdalo sa, že za každú cenu chce dať niektorý z klubov kôš a nie hrať basketbal. Za stavu 54:50 si bral tréner Nitrančaniek  oddychový čas. Od tohto momentu až do konca tretieho dejstva dávali naše ženy maximum do zápasu a na konci tohto dejstva bol stav 65:54.

V poslednej štvrtine bolo vidno, že súperky značne stratili na tempe a boli z tohto stavu značne zdecimované. Na našej strane dával tréner Gajdoš do posledných minút čerstvé posily a v hľadisku z vývoja zápasu dav zvolenského fanklubu radosťou burácal.

Po záverečnom hvizde bol stav 87:63 a stav série 2:1

Naj hráčky Zvolena – Babaríková 20, Konôpková 18, Abelovská 12

Video 1. zápas

2. zápas

Prvá štvrtina mala vyrovnaný priebeh, ale oba kluby vsádzali na obranu a koše padali len z faulov 12:13.

V druhej štvrtine a za stavu 16:15 si bral súper oddychový čas,  ale tento im veľmi nepomohol , nakoľko naše baby si držali 9 bodový náskok a na záver štvrtiny bol stav 33:26.

Po prestávke sa rozbehli ženy spod Zobora a napriek úpornej snahe našich žien sa ich nepodarilo zastaviť a tak po ďalších 10 – tich minútach a pred poslednou štvrtinou bol stav 50:54.

V poslednej štvrtine dávali súperky maximum do zápasu,  aby ho udržali vo svoj prospech. Celú štvrtinu bol rozdiel 2 – 3 body a šanca na výhru tu ešte bola. Nakoniec však náš klub prehral tento zápas 61:68. a stav série 2:2

Naj hráčky Zvolena – Babaríková 12, Konôpková 11, Štefaňáková 11 a Števulová 8

Video 2. zápas 

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading