• Pi. apr 19th, 2024

Zvolenské hokejbalistky víťazkami aj v Čechách

Autor IMG_1979

máj 12, 2015 ,
ALTSOHL-Zvolen-1
Spoločná fotografia. Foto. zdroj Andrea Orolínová

Ako každý rok sa aj teraz sa hráčky ŽHKm Zvolen zúčastnia Majstrovstiev Slovenska v hokejbale žien, ktoré sa budú konať 23.- 24. mája v Bratislavskom Ružinove.

Hokejbal je pre hokejistky príjemným spestrením letnej prípravy na novú sezónu. Prípravu na Majstrovstvá Slovenska nepodcenili a pod vedením Erika Lvomského trénujú už od apríla. Motiváciou je nielen zisk medaile, ale i možnosť zabojovať o miestenku na Majstrovstvá sveta. Zvolenčanky sa preto rozhodli zúčastniť turnajov v minihokejbale, ktorý sa síce hrá systémom 3+1, no je potrebná šikovnosť a rýchlosť.

Prvý turnaj sa uskutočnil v Skalici, kde sa okrem domácich hráčok predstavili aj tímy Českej Třebovej a Písky. Naše dievčatá postavili dva tímy, pretože záujem bol obrovský. Aj napriek tomu, že skúsenosti s tretinkovým hokejbalom Zvolenčanky doteraz nemali, na turnaji sa im darilo. Tím Altsohl Zvolen zvíťazil vo finále nad Českou Třebovou a stal sa tak víťazom turnaja.

V súboji o bronz vyhrali Bryndziarky nad domácou Skalicou a tak do Zvolena putovali dva cenné kovy. Nabudené úspechom sa Zvolenčanky vydali na dlhú cestu do Českej Třebovej, kde sa okrem Skalice predstavilo ďalších 9 českých klubov.

Na cestu sa dievčatá vydali už v sobotu, aby sa vyhli zbytočnej únave.

Na úvod ich čakal dvojzápas proti Přelouču, ktorý s prehľadom zvládli a zvíťazili 3:0. V zápase si Zvolenčanky vytvorili množstvo gólových šancí, no drvivá väčšina striel končila nad bránou. V druhom zápase, ktorý odohrali s tímom Bodlín, naše dievčatá spresnili mušku a sieť za súperovou brankárkou rozvlnili štyrikrát. Brankárka Nika Sládečková vychytala druhú nulu na turnaji.

Tretím súperom bryndziariek boli Pirátky, no ani oni nedokázali zastaviť rozbehnutý  Zvolen. Po skvelom výkone si naše dievčatá pripísali ďalšie víťazstvo 4:0.  Vo štvrtom zápase skupiny sa naše stretli s Letohradom. Po úvodnom góle Zvolena dokázal súper vyrovnať pomerne šťastným gólom. Bryndziarky to však ešte viac naštartovalo a súperkám nasúkali ďalšie štyri góly a zvíťazili tak v pomere 5:1.

Posledným tímom v základnej skupine, proti ktorému Zvolen nastúpil bol Svitkov. Únava bola badateľná, no aj napriek tomu si naše dievčatá pripísali ďalšiu výhru, tentoraz 2:0. Čakalo ich teda finále proti domácej Českej Třebovej, ktorá na turnaji taktiež ani raz nezaváhala.

Zápas priniesol množstvo šancí i tvrdých súbojov. Brankárky si však držali nepriestrelnosť. Povzbudzovanie hráčok Skalice dodalo našim dievčatám potrebné sily. Gól nepadol ani v predĺžení a tak o víťazovi turnaja museli rozhodnúť až samostatné nájazdy.  Zvolenská brankárka aj naďalej vzdorovala pokusom súpera a za svoj chrbát nepustila ani jednu loptičku. Naopak, naša najmladšia hráčka Vargová s prehľadom premenila svoj nájazd a tak sa hráčky spod Pustého hradu radovali z celkového prvenstva na turnaji.

Previerky pred Majstrovstvami Slovenska tak splnili svoj účel, dievčatá si spravili chuť na ďalšie výhry a veríme, že vo víťaznej vlne budú pokračovať aj o dva týždne v Bratislave.

Konečné poradie na turnaji v Českej Třebovej:

  1. ALTSOHL Zvolen
  2. TJ Lokomotíva Česká Třebová
  3. HBTF Rebels Skalica
  4. TJ Paramo Svítkov Stars Pardubice
  5. HBC Autosklo-HAK Pardubice
  6. Pirátky Hradec Králové
  7. Fretky Nižbor
  8. SK Hokejbal Letohrad
  9. HC Roštěnky Přelouč
  10. SK Holcim „Prachovky“ Prachovice
  11. Bodliny Heřmanův Městec

Zostava Zvolena Sládečková- Lamperová, Hrčková, Sakalíková, Vargová, Luptáková, Bosáková, Orolínová, Ivanová, Trenčanová.

Reakcia brankárky Zvolena Veroniky Sládečkovej, ktorá prijala naše pozvanie na turnaj: „Víkend bol skvelý. Musím povedať, že vo Zvolene je dobrý kolektív, baby sú šikovné. Turnaj som mala aj ako prípravu na blížiace sa neoficiálne Majstrovstvá sveta v hokejbale. Som veľmi rada, že som spoznala nových ľudí, s ktorými som získala zlato. Babám ďakujem za kvalitný a zodpovedný výkon či už v obrane, alebo v útoku a prajem im veľa úspechov na Majstrovstvách Slovenska i v nasledujúcej hokejovej sezóne.“

Fotografie

Clánok a foto: Andrea Orolínová

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading