• Pi. apr 19th, 2024

Spanilá jazda zvolenských basketbalistiek im otvorila Extraligovú bránu

Autor IMG_1979

máj 18, 2015 , ,
bk-zvolen-slovan-bratislava-b-2
Bojovalo sa doslova o každú loptu. Foto: ZV-podujatia

Zvolenské prvoligové basketbalistky BK ZŠ Zvolen budú hrať v nadchádzajúcej sezóne 2015/16  najvyššiu basketbalovú súťaž a to Extraligu žien.

Spanilou jazdou sa dá nazvať  to,  čo predviedli v tejto sezóne 2014/15 zvolenské ženy v kategórii 1. liga žien a aj kúsok šťastia pred samotným vrcholom im značne pomohol.

Povedzme si však takú retrospektívu toho,  ako táto sezóna v skratke prebiehala.

Na začiatku tu od septembra 2014 začala ASWBL liga, kde sa naším basketbalistkám až tak nedarilo, nakoľko skončili na poslednom 9. mieste. Treba však povedať, že toto je značne iná kvalita basketbalu a práve takéto zápasy pomôžu neskôr,  nakoľko sa hráčky v klube zladia a nachytajú tú správnu formu pred blížiacou sa slovenskou 1. ligou.

Liga žien odštartovala 31.1.2015 a naše ženy hrali vo východnej skupine spolu s ďalšími 5-timi klubmi. Prvé dva zápasy s dvoma košickými klubmi vôbec nedopadli dobre, ale to bolo tak všetko a ostatné zápasy už za sebou vyhrali úplne všetky. Bilancia bola teda z 10-tich zápasov 8 víťazných a suverénne 1. miesto v tabuľke a druhé BAM Poprad.

V západnej skupine na prvých dvoch miestach skončili BK Slovan Bratislava B a BKM Junior UKF Nitra.

V samotnom semifinále si to rozdali BKM Junior UKF Nitra proti BK ZŠ Zvolen a BK Slovan Bratislava B proti BAM Poprad.

BK Slovan Bratislava B proti BAM Poprad

Po prvých dvoch zápasoch bola séria vyrovnaná na 1:1, ale potom sa išlo na ďalšie dva zápasy do Bratislavy a tam si to už Slovanistky nenechali ujsť a séria 1:3 bola jasná.

BKM Junior UKF Nitra proti BK ZŠ Zvolen

Po prvých dvoch zápasoch bol stav série 1:1 a išli sa hrať ďalšie do Zvolena – článok nájdete TU

Po záverečnom hvizde prvého zvolenského zápasu alebo ak chcete tretí zápas semifinále bol stav 87:63 a stav série 2:1 a práve ako sa neskôr ukázalo, to vysoké skóre posunulo naše ženy o boj o extraligu a ako súperky boli prisúdené Slovanistky, ktoré aj keby vyhrali všetky zápasy, tak sa nemôžu dostať do Extraligy.

Finále – BK ZŠ Zvolen – BK Slovan Bratislava B

V prvom zápase bolo až neskutočné,  čo naše ženy predvádzali a ako sa pustili do súperiek a  fantastická hra skončila zaslúženým víťazstvom 67:44.

Na ďalší deň 17.5.2015 sa hral druhý zápas, ale tu už poučené Slovanistky vedeli,  ako na nás a tak nám to v zápase na telo dali patrične vyžrať. Je to sprosté slovo, ale rozhodne boli lepšie a keby chceli,  tak naše ženy rozdupú, ale keďže nešlo o nič,  tak prehra 63:71 nič neznamenala.

Nech sa páči teda videá z oboch domácich finálových zápasov ako aj fotografie a ešte raz gratulujem.

BK ZŠ Zvolen – BK Slovan Bratislava B – 1 zápas

BK ZŠ Zvolen – BK Slovan Bratislava B – 2 zápas

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading